6. NAVADNA NEDELJA

V sredo je pepelnična sreda, s katero vsako leto začnemo postni čas. Ta dan je strogi post, ko se zdržimo mesnih jedi in se odrasli samo enkrat na dan do sitega najemo. Vsak petek pa je zdržek od mesnih jedi. Vsako leto smo tudi povabljeni k akciji: 40 dni brez alkohola. Vsako leto je tudi to preizkus in priložnost, da se preizkusimo kje smo.

Gledališka igra: Zagraška mama je prestavljena. Predstava ne bo 24. februarja, kot je bilo oznanjeno, ampak bo ta igra v petek, 9. marca zvečer, po večerni sv. maši.

Ta teden se je od nas poslovil Podlipec Andrej iz Šentpavla. Pogreb bo ta teden.

V preteklem tednu smo inštalirali novo krmiljenje za zvonove. V tem tednu bo potrebno vse še programirati, tako, da bo lepše zvonilo. Hkrati smo v župnijski dvorani priskrbeli novo osvetlitev za oder z novimi reflektorji, imamo nove zvočnike, projektor in platno, ki ga bomo še pritrdili pod strop.

Za današnjo nedeljo ste cerkev počistili verniki iz Doba. Prišlo vas je zelo veliko, za kar se vam zahvaljujem. Hvala za ves vaš trud. Prihodnjo nedeljo je na vrsti Podboršt.

Prejšnjo nedeljo smo ob darovih za sveče zbrali kar lepo vsoto. Hvala vam za ta vaš dar! Mislim, da smo vsi lahko veseli in ponosni, da imamo tako lepo cerkev. Lepo razsvetljeno z novimi lestenci, ogrevano, kot jih je malo cerkva v naši nadškofiji in sedaj tudi lepo prebeljeno. Do mene je prišla opazka, da se je prejšnjo nedeljo, ko je bilo tukaj darovanje za razsvetljavo in gretje povečalo število nedeljnikov v Stični. Zato se res iskreno zahvaljujem vsem, ki čutite z domačo faro, kjer ste bili krščeni, prejeli zakramente in vas bodo nekoč tudi prinesli v to cerkev, preden vas bodo odnesli na Božjo njivo. Hvala vam vsem, ki vam je župnijska cerkev draga, kot domača hiša. Naj dobri Bog, ki vse ve, vsem za vse dobro povrne!

Izidor GROŠELJ, župnik
2018-02-11T17:26:49+00:00