Tina Zajec

Tina Zajec  se je rodila 6. oktobra 1978 v župniji Šentvid pri Stični. Njeno domače ognjišče je v Podborštu, ob mami Ivanki, očetu Ferdinandu in bratu Mihu. Tina se je izučila za slaščičarko. Njeni izdelki so bili poznani kot umetniški in zelo okusni. Svoje ročne spretnosti je pokazala tudi v risanju in slikanju, kar so občudovali predvsem njeni sorodniki in prijatelji.

V njej je dolgo časa tlela želja po misijonarjenju, vendar je ni razodela, dokler ni bila želja tako močna, da se ji ni mogla več upirati. Tako je 17. oktobra 2010 prejela težko pričakovani misijonski križ, ki ji ga je podelil škof Anton Jamnik. Slovesnost je bila v župnijski cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Stični. Na vabilo k slovesnosti je Tina zapisala: VSE, KAR HOČETE, DA BI LJUDJE STORILI VAM, TUDI VI STORITE NJIM! (Mt 7,12)

Tina je laična misijonarka, ki deluje v Angoli, blizu mesta Luanda, v misijonarskem središču Calulo. Teče že drugo leto njenega misijonarjenja v daljni Afriki,  kjer uči otroke in mladostnike kuhati, peči, risati, slikati, šivati,  uči jih geografije in z njimi riše svetovne zemljevide, da si laže predstavljajo države v svetu, predvsem pa živeti in preživeti s svojim delom in molitvijo.

Kadar le more, nas seznanja s svojim delom. Pošilja fotografije in zapise.

V sredo, 14. 7. 2013, se je Tina po treh letih vrnila iz Angole.

 

GALERIJA

 

  • PISMA