3. VIDOV VEČER

3. Vidov večer je potekal v soboto, 24. marca 2018 ob 18.30 uri (po večern sveti maši) v dvorani župnijskega doma. Tokrat je bil naš gost arheolog Sašo Porenta iz Vira pri Stični, ki nam je predstavil arheološko podobo Šentvida pri Stični in njegove okolice.

Ob naslovu teme večera sem pomislil, da zna biti predavanje malo dolgočasno, pa se uštel. Presenetilo me je koliko zgodovinsko pomembnih stvari se je v zgodovini dogajalo na našem ozemlju. Še najbolj pa preseneča, kakšno energijo in dobro voljo izžarevajo ljudje, ki z veseljem opravljajo svoje delo in tudi s kakšnim žarom ga predstavijo. Tako kot prva dva gosta Vidovih večerov je tudi g.Porenta navdušil in presenetil.
 
G. Porenta je predstavil potek arheoloških raziskav ob gradnji novega župnijskega doma leta 2011. Spoznali smo zanimive srednjeveške in novoveške najdbe, ki so bile odkrite ob tem. Dotaknil se je tudi drugih zanimivih arheoloških najdb v okolici Šentvida pri Stični.
Hvala g. PORENTA Sašu za predstavitev, hvala pa tudi g. ŠTEPIC Dušanu za organizacijo večera in ga. VOLKAR Anici za vodenje.
Fotografije si lahko ogledate v GALERIJI.
Edo STRAH
 
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email