Orodje v Božjih rokah – bralec Božje besede

Morda vam znani glas, ki bere Božjo besedo, pove, katera nedelja v mesecu je. Od leta 2003 ima namreč vsaka nedelja v mesecu svojo dvojico bralcev. Tako kot vse stvari v življenju, se tudi bralska skupina spreminja. Nekdo pride, drugi odide, predvsem pa njeni člani zorimo in se oblikujemo ob zaupani nam službi. V razporedu branja Božje besede je še nekaj prostih terminov, obstaja pa tudi možnost za sodelovanje pri branju prošenj ljudstva.

Med bralce Božje besede vas zato vabimo obstoječi bralci s svojimi izbranimi besedami:

♥ Aktivno sodelovanje pri sv. maši v vlogi bralca Božje besede me napolni z veseljem ter mi hkrati budi upanje po novih priložnostih. Branje Božje besede je bralcu torej lahko v ponos in veselje, saj je tisti trenutek njen oznanjevalec v vsej svoji skromnosti in vdanosti ter hkrati orodje v Božjih rokah. Uroš

♥ Božja beseda je Beseda ljubezni, zato jo moramo najprej imeti radi. Branje Božje besede je sporočilna moč, katero lahko podarim svojim najbližjim. Jana

♥ Bralcu božje besede je dano, da jo prebere prej, jo začuti po svoje in jo na svoj način “vrže” med ljudi, poizkuša sodelovati s Svetim Duhom in se še tesneje povezati s cerkvenim občestvom. Ponudite božji besedi svoj glas. Ponudite ji svoj talent in ne zakopljite ga v zemljo. Mojca

♥ Uživam pred mikrofonom. Všeč mi je, kako zjutraj nizek glas zaokroži iz mojih ust preko ozvočenja in cerkve nazaj do mojih ušes. Je Beseda naredila svoje delo? Je v svojem obhodu po cerkvi naletela na odprta ušesa? Gotovo je opravila svoje delo. Mogoče je bila namenjena, da jo slišijo vsi, mogoče, da jo eden. Morebiti je bila namenjena samo meni, ki jo naglas berem.

Vem, da je tisto berilo le kos Pisma, košček stare ali nove zaveze, sam po sebi lahko nepopoln, če ga ne razumem že od prej. Moj cilj je, da ga razumejo tisti, ki poslušajo. Zelo težko bodo nauk berila spoznali tisti, ki ne poznajo celotnega odlomka. Zato mi je nujno, obvezno in odgovorno, da ga poznam vsaj jaz, ki ga bom prebral. Šele ko ga razumem in spoznam njegovo bistvo, lahko določim intonacijo, hitrost, pavze in poudarke branja. To bo poslušalca pritegnilo, mu omogočilo razumevanje in mu aktiviralo spomin. Sporočilo Pisma namreč ni le v besedah in stavkih, je tudi v načinu, kako so prebrani.

Božjo besedo berem, ker jo nekdo mora slišati. Žiga

♥ Tisto nedeljo, ko berem berilo, je sveta maša še bolj popolna in nekako slovesna, saj sem tudi jaz prispevala svoj del k sveti maši, pa tudi nedelja čez dan je še bolj prijetna. Zato tudi jaz vabim mlajše bralce, da bi se bolj vključevali. Veliko vas je, ki imate čudovit glas in prijetno branje, kajti ni vseeno, kako je berilo prebrano. No, trema pa tudi počasi izgine, saj je še pri meni počasi izzvenela. No, malo pa jo imam še vedno. Mladi pridobivajte mlade, kolikor se le da. Fani.

♥ Božjo besedo hočem prebrati razumljivo in s spoštovanjem. Jožica

Poiščite kontakt z nami in se nam pridružite! ________________________________________________________________________________________________________________

Bralci božje besede

Vsak človek ima v življenju neko stvar, ki jo počne zato, ker ga veseli in napolnjuje z notranjim veseljem. O tem ni potrebno  veliko razlagati.

Bralci Božje besede v naši župniji to čutimo. Radostno oznanjamo Božjo besedo. Branje  je veliko poslanstvo in čast, da lahko odgovorno sooblikujemo nedeljsko bogoslužje in hkrati priložnost, da skupaj z verniki začutimo Njegovo navzočnost. Božja beseda je beseda Ljubezni, zato moramo najprej imeti radi Sveto pismo, ga prebirati, se z njim hraniti in začutiti Ljubezen globoko v duši. Najprej je namenjena nam v duhovno hrano in šele, ko jo bomo mi prejeli in začutili njeno sporočilno moč, jo bomo lahko podarili tudi drugim.

Predvsem pa naj bo Božja beseda za vse nas luč, ki razsvetljuje našo pot. Razmišljajmo o njej, naj odmeva in zveni v naših srcih.