PREDSTAVITEV BIRMANCEV

Danes 10.12.2017 je pri 10. maši potekal krst dveh otrok, župnijskemu občestvu pa so se predstavili tudi letošnji birmanci. Brali so  berila in prošnje  in nas z lepimi besedili povabili v posamezne dele  sv. maše. Pri velikonočni sveči so prižgali svoje krstne sveče, pred polno cervijo obnovili obljube svetega krsta in izpovedali pripravljenost dobro pripraviti se na ta važen življenjski korak.

Fantje in dekleta, ki želijo prejeti darove Svetega Duha, so bili pred leti, tako kot današnja krščenca, krščeni, več let so se udeleževali svetega bogoslužja in poglabljali svoje versko znanje pri verouku. Kristus jih je poklical, da postanejo njegovi prijatelji. V znak božje izvolitve, so bili že pri krstu, v veri svojih staršev, zaznamovani z znamenjem odrešenja, danes pa jih je g. župnik ponovno zaznamoval z znamenem Jezusa Kristusa, nato pa so jih pokrižali tudi njihovi starši.

Svete zakramente je Kristus zaupal svoji Cervi, zato je prav, da župnijsko občestvo s svojo molitvijo, spodbudami in zgledom stoji ob strani vsem, ki se pripravljajo na zakramente, na poseben način pa birmancem, ki bodo na dan svete birme naredili prvi korak k zreli osebni veri. G. župnik je vse prisotne pozval, da molimo za njihovo učljivo srce, pogumno pričevanje in zvesto ljubezen.

Vsak, ki je pripravljen postati molitveni spremljevalec enega od birmancev, je lahko v  košari izbral listek z imenom birmanca, za katerega bo molil v času priprave na zakrament svete birme, ki bo v nedeljo 3. Junija 2018 ob 10. uri.

Dragi birmanci in draga krščenca Izak in Nika, naj bo Gospod z vami!

Več fotografij si lahko ogledte v GALERIJI.

fotografije: Tadej KOLEŠA in Tadej STRAH

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email