50 LET MIRANA KELVIŠARJA, NAŠEGA DUHOVNEGA POMOČNIKA

Smo v praznični božični osmini in naša pozornost je usmerjena v jaslice. Družinske jaslice so nas povezale v dneh, ko smo si lahko vsaj malo oddahnili od vsakdanjih službenih in šolskih obveznosti. Župnijske jaslice pa nam kažejo moč in lepoto povezovanja in medsebojnega sodelovanja. Vsem jaslicam tega sveta pa je skupna družina – sveta družina. Božje dete, Jezus Kristus nas vabi, da smo v župniji povezani med seboj kot bratje in sestre. Da kot družina praznujemo, si med seboj pomagamo in se veselimo. In današnja nedelja ni navadna nedelja, saj praznujemo okrogli življenjski jubilej našega duhovnega pomočnika Mirana.

“Spoštovani gospod Miran. Pred sedmimi meseci ste prišli v našo župnijo in vse odtlej se srečujemo ob naši skupni oltarni mizi in na številnih župnijskih dogodkih. Takoj ste se vključili v pestro župnijsko dogajanje in tudi sami organizirali dogodke, ki bogatijo naše občestvo. Veseli in hvaležni smo za vaše pridige, oznanjevanje, za daritve svetih maš in molitveno spremljanje. Hvaležni za vaš glas, ki čisto in jasno zazveni izpred oltarja do zadnjega kotička naše cerkve. Hvaležni smo tudi za zgled prijateljstva in duhovnega bratstva z našim župnikom Izidorjem in pomočnikom Janezom. Vse to je velik in dragocen dar. Želimo si, da bi tudi vi med nami lahko pogumno in veselo živeli svoj duhovniški poklic in da bi se dobro počutili v našem Šentvidu. Ob vašem okroglem življenjskem jubileju, vam želimo še veliko zdravja in dobre volje.”

Da bi se na vseh poteh v molitvi spomnil tudi nas, smo gospodu Miranu podarili vinjeto.  Naj bo to praktično darilo, ki drži vse leto, simbol naše povezanosti in želje, da se z vseh poti varno vrne domov v Šentvid.

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email