9. DOBRODELNI KONCERT “ODPRI SRCE IN OČI”

Za Župnijo Šentvid pri Stični je bila sobota 23. 4. 2016 poseben dan. Hkrati sta se namreč odvijala dva pomembna dogodka. V Župnijskem domu smo imeli otvoritev nove dvorane in skupaj z njo se je prepletal 9. tradicionalni koncert Župnijske karitas z naslovom »Odpri srce in oči«.

Slovesnost smo pričeli s sveto mašo, nadaljevali pa s prerezom traku, ki so ga izvedli župnik Izidor Grošelj, kaplan Branko Setnikar in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. S tem dejanjem so bila vrata v našo novo dvorano odprta.

Gostje in nastopajoči smo vstopili v prostorno, svetlo in s cvetjem okrašeno dvorano. Za cvetje so poskrbele članice in člani Kulturno športnega društva Dob. Pozdravljali so nas zvoki miniaturnih zvonov, ki sta jih izvabljala Janeza Bijec – oče in sin.

Številni gostje, med katerimi so bili tudi ravnatelj OŠ Ferda Vesela, trgovci in obrtniki, ki so v Župnijskem domu in v dvorani izvajali dela, predsedniki KS, člani Župnijskega gospodarskega in pastoralnega sveta, so prisluhnili ubranemu petju pevskih zborov iz naše župnije: Mešanemu in Ženskemu pevskemu zboru Vidovo, Društvu upokojencev Sončni žarek, Mladinskemu pevskemu zboru Župnije Šentvid pri Stični, Moškemu pevskemu zboru Prijatelji, ki jih je spremljala citrarka Eva Medved in Šentviškim slavčkom.

Na harmoniko so igrali Matic, Eva, Martin in Andraž, iz zvonov pa so izvabljali zvoke pritrkovalci Matej, David in Jaka. Za igre in ples je poskrbela Otroška folklorna skupina Vidovo.

Z nastopom sta presenetila in navdušila tudi gospod župnik s svojim prijetnim humorjem in igranjem na harmoniko in kaplan Branko s čudovitim solo petjem.

Večer je popestrila skupina Lift bend, duhovno pa so ga obogatile vsebine pesmi vseh nastopajočih in besedilo, ki je povezovalo posamezne točke. Dvorana je bila polna energije in je »dihala« skupaj z nami.

Članica Župnijske karitas nas je seznanila z delom v tekočem letu. Podatki so dokazovali, da je Župnijska karitas v našem kraju zelo potrebna. Med nami je namreč vse več družin in posameznikov, ki potrebujejo pomoč. Pomoč nudijo tudi tistim, ki niso iz naših krajev, pa jih je prizadela nesreča. Brez sredstev, ki jih dobijo iz Občine Ivančna Gorica, brez ostalih dobrotnikov in brez pomoči družinskih članov pa njihovo delo ne bi moglo biti tako uspešno.

Župan občine Ivančna Gorica je v svojem govoru poudaril pomen dobrodelnosti in nujnost Župnijskih karitas v občini Ivančna Gorica. Izrazil je pohvalo in navdušenje nad programom in tolikšnim številom domačih izvajalcev.  Omenil je pomen sodelovanja, ki ga v  Šentvidu pri Stični čedalje bolj  uresničujemo pod geslom “Povezujmo se”, v Občini Ivančana Gorica pa pod geslom: “Prijetno domače”.

Tudi ravnatelj Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični Janez Peterlin je pokazal navdušenje nad programom in pohvalil vse nastopajoče. Omenil je pomen sodelovanja in pohvalil uspešnost sodelovanja med šolo in župnijo.

Župnik Izidor Grošelj se je ob koncu programa zahvalil pokojnemu župniku Jožetu Grebencu, ki je pričel z gradnjo Župnijskega doma, patru Maksimiljanu Fileju za vse delo, ki ga je opravil v naši župniji in v Župnijskem domu, ključarjem, članom Župnijskega gospodarskega in pastoralnega sveta, obrtnikom in trgovcem in vsem ostalim, ki so pri gradnji Župnijskega doma in dvorane kakorkoli pomagali. Povabil jih je na oder, nas seznanil z njihovim delom in vsakemu dal možnost, da je povedal svoje misli. Zahvalil se je tudi kaplanu Branku za uspešno sodelovanje in za vse opravljeno delo. Zahvalil se je sodelavkam Župnijske karitas za delo, ki ga opravljajo in tudi za organizacijo tako kvalitetnega koncerta.

Vsi prisotni smo se v skupni molitvi poklonili nekdanjemu župniku in duhovnemu pomočniku Janezu Petku, ki ga je Gospod prav v tem času poklical k sebi. Bog mu daj večni mir in pokoj.

Denarna sredstva, ki so bila zbrana na koncertu, bodo namenjena potrebam Župnijske karitas.

Zapisala: Jožica JEVNIKAR

Fotografije, ki si jih lahko ogledate V GALERIJI: Tadej STRAH

Naslovna fotografija: Gašper STOPAR

Utrinke s tega dogodka si lahko ogledate tudi na spletni strani Občine Ivančna Gorica.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email