BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE PRI SV. ROKU, 26. 5. 2018

Vsakodnevno nas je pot, tudi po večkrat na dan, zanesla mimo kapelice pri Sv. Roku. Marsikdaj smo jo bežno pogledali, ali pa je nismo niti opazili. Na njeno propadanje in o potrebi obnovitvenih del so nas opozorili ključarji cerkve sv. Roka. Zdelo se je, kot da so se nam odprle oči. Videli smo žalostno stanje kapelice in njene okolice. Nekaj težkega je leglo na srce in komaj smo čakali, da se dela začnejo.

Vsakodnevno smo spremljali nastajajoče spremembe na kapelici in v naši notranjosti. Kapelica je postajala vse lepša, nam pa vse ljubša.

V obnovo je bilo vloženih veliko ur prostovoljnega dela. Kapelica je dobila obnovljeno fasado, notranjo lino, strop, večno lučko in novo okno. Obnovljen je tudi kip sv. Roka, zavetnika proti kužnim boleznim.

V soboto, 26. maja 2018, se je pred kapelico zbralo lepo število ljudi, ki so prisostvovali petim litanijam Matere Božje in blagoslovu obnovljene kapelice.

Upamo, da nas bo sveti Rok še dolgo čuval pred kužnimi boleznimi in vsem hudim in da bo kapelica odslej naprej znamenje, ki ga bomo videli in nosili v srcih, dušah in molitvah.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri obnovitvenih delih in nam vrnili kapelico v našo zavest, gospodu župniku pa hvala za blagoslov in vso podporo.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email