Odzivi in objave

Oglejte si slike dobrodelnega koncerta za izgradnjo župnišča – SLIKE
Oglejte si slike župnijskega dneva –  Slike PRVI in DRUGI del
Preberite si Župnijski utrip
Preberite si v Klasju

 

Konec tedna, pred godom svetega Vida je bilo v naši župniji še posebej slovesno. Obhajali smo namreč prvi župnijski dan, na predvečer pa smo imeli dobrodelni koncert. V anfiteatru ob novem župnijskem domu so se vrstili povabljeni gostje in za sodelovanje vedno pripravljeni domači nastopajoči. Glasba, pesem in beseda sta se prvič s tega mesta dvigala med obiskovalce in jim v doživetje večera dodala še topel spomin na župnika Jožeta in Anico. Večnamenski zunanji prostor, amfiteater, je tako zaživel zadano mu poslanstvo.

Nedelja je bil dan za našo skupnost in druženje. Pater Maksimiljan nam je v mašnem nagovoru slikovito ponazoril, kako je za našo župnijsko prihodnost pomembno, da našim dobrim lastnostim dodamo še močno povezanost in sodelovanje med nami. Tega sicer ni manjkalo na družabnem delu dneva, ko so se ob številnih aktivnostih dokazovali posamezniki in skupine. Napolnjen Župnijski trg je bil nagrada župnijskim sodelavcem za njihovo vnemo in predanost. Vsi udeleženi smo lahko prispevali svoj delček k uspešnosti tega dne. Pekli smo pecivo, darovali za srečelov, se pustili pogostiti, na razpolago dali svoje talente, kupovali srečke in listke tombole … Vse zbrano in darovano pa smo namenili za nadaljevanje del v župnijskem domu. To je bil velik dan za našo faro, kajti dokazali smo si, da smo živa župnijska skupnost.

Doživeto nas krepi, povedano zbližuje, zapisano pa obvezuje, utrjuje spoznanja, in deli med nami sadove rasti naše fare. Zato smo v znamenju župnijskega dne in po očetovskih in prijateljskih besedah p. Maksimiljana vabljeni, da okrepimo sodelovanje in povezanost. Orodja, kot so Oznanila, domača stran naše župnije in Župnijski utrip, so nam na razpolago.

Zapisal Tadej Koleša, fotografije Monika Primc

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email