DOBRODOŠLA KAPLAN MOHOR IN DUHOVNI POMOČNIK CIRIL

DSC_0065DSC_0058

 

V ponedeljek, 1. avgusta 2016 smo v župnijo Šentvid pri Stični sprejeli dva nova duhovnika, ki bosta živela in delala med nami. To sta kaplan Mohor Rihtaršič in duhovni pomočnik Ciril Berglez.

V nedeljo, 7. avgusta sta se gospod Mohor in gospod Ciril predstavila pri vseh treh svetih mašah.

Kaplan Mohor prihaja iz župnije Selca. Pred dvema letoma je postal novomašnik, nato pa je deloval kot kaplan v Ribnici. Gospod Ciril pa prihaja iz župnije Velike Lašče. Bil je župnik v župniji Sv. Vid nad Cerknico. Z župnikom Izidorjem Grošljem sta v navezi že več let, saj je bil župnik Izidor pri njem diakon in kaplan, dobro leto pa sta skupaj preživela tudi v misijonih.

Sedaj bodo v župniji štirje duhovniki: župnik Izidor, duhovni pomočnik Janez Zaletelj, kaplan Mohor in duhovni pomočnik Ciril. Živeli bodo med nami, delili zakramente, z nami molili, oznanjevali in se dejavno vključevali v našo skupnost. Veliko strpnosti, medsebojnega zaupanja in usklajenosti bodo potrebovali, vendar vse s skupnim ciljem služiti Bogu. Naše župnijsko občestvo je pripravljeno sodelovati in se povezovati.

Skupaj z vami bi radi delovali tako, kot nam govori pismo Hebrejcem, da bo naša vera temelj tistega, v kar upamo in zagotovilo tistega, česar ne vidimo, z zaupanjem, da je graditelj in stvaritelj temeljev šentviške župnije in vsega, kar je zraslo na njih, Bog. In kot nas je opozoril gospod Ciril Berglez med pridigo, naj bo med nami čuječnost tista, s katero bomo pripravljeni na srečanje z Odrešenikom in naj mu bo posvečen vsak trenutek našega življenja in dela.

Če se bomo vsi držali tega, bo šentviška jata ribic še večja, še močnejša, še aktivnejša in še bolj povezana.

V tem času pa mineva tudi prvo leto delovanja župnika Izidorja med nami.

 

SpoštoIMG_1127vani gospod župnik Izidor!

V tem letu smo se spoznali, nadaljevali začeto delo in postorili veliko reči v župnijskem domu in v naši cerkvi. Z veseljem priznavamo, da nam je lepo v vaši družbi, da radi poslušamo vaše pridige, se skupaj z vami veselimo župnijskih slovesnosti in smo navdušeni nad optimizmom, voljo in sproščenostjo s katero prihajate med nas.

V nedeljo smo se poslovili od kaplana Branka, danes pa v našo šentviško župnijo sprejemamo kaplana Mohorja in duhovnega pomočnika Cirila. Skupaj s pomočnikom Janezom boste tako zdaj v župniji štirje duhovniki.

Malo smo razmišljali o tej štirici. Se spomnili na štiri evangeliste, ki so prvi glasniki Jezusovih besed in njegovega evangelija. Zato vam želimo, da bi bili tudi vi štirje kakor evangelisti močni v besedah in srčni v oznanjevanju.

Štiri so tudi smeri neba in to predstavlja to čudovito stvarstvo v katerem živimo. Smeri neba predstavljajo zemeljsko dimenzijo vašega bivanja med nami – radi potujte po naši župniji, mašujte na naših podružnicah, prinašajte sveto popotnico, obiskujte ostarele in bodite dragi gostje v naših družinah.

 Štirje so tudi letni časi, ki nas vodijo od radosti rojevanja pomladi, do zorenja v poletju, pa do jesenskega obiranja sadov in zimskega počitka. Štirje letni časi nas spominjajo na minljivost našega bivanja in sobivanja na svetu. Zato vam želimo, da  bi v veselju in predanosti živeli vsak dan med nami.

Gospod Ciril in gospod Mohor –iskreno dobrodošla v novem domu, gospod župnik vi pa le korajžno in z zaupanjem plavajte z nami še naprej!

Fotografije od sprejema pri maši ob 10. uri, avtorja STRAH Eda si lahko ogledate v GALERIJI.

Fotografije od sprejema pri maši ob 8. uri, avtorja STOPAR Gašperja pa si lahko ogledate v GALERIJI 2.

 

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email