FARNI DAN, 16. 9. 2018

Pred letom dni smo ob pesmi – Naša župnija vesela praznuje – slovesno praznovali tisočletnico naše župnije. Spodbudne besede kardinala Franca Rodeta, so bile kakor dobro seme, ki hoče in zmore obroditi sad. Tudi zaradi dediščine naših prednikov smo danes del velike, žive in delavne župnije. Danes je pesem Naša župnija vesela praznuje spet zadonela z našega kora – ponosno v spominu na veličastno praznovanje in še posebej veselo iz našega povečanega in obnovljenega kora, ki ga je danes blagoslovil arhidiakon Franci Petrič.

Pesem se je dotaknila src – ne samo tistih, ki so peli, ampak tudi tistih, ki so poslušali. Prosili smo Boga za našega župnika Izidorja in duhovna pomočnika, da bi imeli pogum, moč in zaupanje, da bi v veri tudi v prihodnje premagovali preizkušnje in nas povezovali v občestvo prijateljstva. Prosili smo za naše organiste: za Tanjo, Robija in Simono, da bi še naprej z veseljem vodili naše zbore in tudi nas učili s pesmijo slaviti Boga. Prosili pa smo tudi za naše pevce in za vse, ki s svojimi talenti skrbijo za lepoto bogoslužja.

Današnji dan je bil velik blagoslov. Pravzaprav je bila blagoslovljena pesem. Zato, ker so se pesmi danes še posebej mogočno in slovesno razlivale iz našega obnovljenega kora. Zato, ker je naša polna šentviška cerkev dihala v hvaležnosti za tisoč let vere in v prizadevanju, da bi se ta vera še poglobila in utrdila.

Ob sklepu vsakega velikega dela nas navdajata veselje in hvaležnost. Zaključek del je tudi priložnost za praznovanje in nove načrte, ki jih v občestvu povezovanja in sodelovanja nikoli ne zmanjka. Po današnjem blagoslovu obnovljenega kora, smo se zato farani srečali na dvorišču župnijskega doma, se veselili in sklenili, da želimo skupaj še naprej graditi živo, veselo, pogumno in srčno župnijsko skupnost.

Fotografije si lahko ogledate v GALERIJI.

Foto: Gašper STOPAR, Tadej STRAH in Tadej KOLEŠA.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email