FATIMSKA MARIJA V ŠENTVID 10.6.2016

MARIJAV petek, 10. junija 2016 smo bili v naši župniji deležni velike milosti. Obiskala nas je fatimska Marija Romarica. Ob 12. uri smo sprejeli kip fatimske Marije in ga počastili s procesijo okrog župnijske cerkve sv. Vida. Po prihodu v cerkev smo imeli pete litanije Matere Božje in slovesno sv. mašo, ki sta jo darovala kaplan Branko Setnikar in duhovni pomočnik Janez Zaletel,  z lepimi besedili pa so jo obogatili tudi predstavniki župnijskega občestva. Po maši smo molili rožni venec. Kip Marije Romarice je bil v cerkvi do 15. ure, tako da smo  prisotni imeli priložnost tudi za osebno molitev in priprošnjo.

 

VTISI IN OBČUTJA OB OBISKU FATIMSKE MARIJE:

V službi smo dobili zamenjavo, vzeli smo dopust, pustili smo delo na kmetiji, otroci in mladina so hiteli iz šole… Kam? K Mariji Romarici, ki se je na poti po Sloveniji ustavila v Šentvidu pri Stični.

Sprejeli smo jo medse in z njo poromali v slovesni procesiji. Položili smo jo pred oltar, v zavetje svetega Vida. Sveta maša nam je segla do srca. Doživeli smo posebno vez z Marijo. Izročili smo se njenemu brazmadežnemu srcu. S pomočjo besed našega kaplana smo popotovali 99 let nazaj v Fatimo, na Portugalsko, k Mariji in trem malim pastirčkom, katerim se je prikazovala od 13. maja do 13. oktobra 1917. Letos je na tretjem romanju po Sloveniji. Na prvem obisku je bila leta 1997, na drugem leta 2006 in letos.

Po sveti maši smo se dotaknili Marijinega kipa, jo pobožali, se ji zahvalili za obisk, jo prosili usmiljenja. Vsak od prisotnih je položil v njeno naročje svoje srečne in nesrečne trenutke, zahvale in prošnje, svoje najbližje, prijatelje in sovražnike. Mati usmiljenja! Naša mati. Vemo, da boš z vsem, kar si sprejela, storila vse dobro.

Molili smo rožni venec. Želeli smo, da bi trenutki z njo trajali večno. Ko smo jo pospremili iz cerkve in ko so kip Marije Romarice odpeljali, so bili naši obrazi takšni, kot bi bili na pogrebu. Bilo nam je težko. Upam pa, da je vsak izmed nas začutil tisto, kar sem začutila jaz, ko sem se peljala domov. Marija ni odšla. Ostala je z mano, v mojem srcu, v mislih, v besedah. Delim jo s tabo, delila jo bom tudi z drugimi.

Jožica Jevnikar

Fotografije Tatjane ŠKRABEC si lahko ogledate v GALERIJI

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email