G. KAPLAN, VSE NAJBOLJŠE!

Dragi kaplan Branko!

Življenje je potovanje in na tem potovanju izbiramo različne poti. Take široke, z jasno zastavljenim ciljem, pa tudi take skrivnostne, skrite stezice, ki nas do cilja pripeljejo počasi in po ovinkih. Ko ste pred osmimi meseci prišli v našo župnijo, nihče od nas ni slutil, kako hitro in kako močno bo vaša življenjska pot zaznamovala naše. Vsej naši župniji, predvsem pa nam mladim ste prinesli nov veter v naša jadra vere, svetlobo v mrak naših iskanj in navdušenje nad vsem kar predstavlja Boga in njegovo stvarstvo.

Zato je naše voščilo ob vašem rojstnem dnevu, ki ste ga čisto zares praznovali v petek, 1. aprila  – prav takšno. Želimo vam trdne, odločne, ognjevite in neomajne vere. Takšne, ki se ne boji dati besede, dejanja in celo življenja za Kristusa in njegovo cerkev. Želimo vam upanja, ki premaguje vsakodnevne napore in stiske, ki se včasih prikradejo v srce. Želimo vam navdušujoče ljubezni do evangelija, do Jezusovega naročila – pojdite in učite, odpuščajte grehe, blagoslavljajte, krščujte, delite moč svetih zakramentov in nikoli, nikoli, nikoli ne odnehajte.

In kamorkoli vas bodo peljale široke in ozke ceste življenja, vedite, da so naše misli in molitve vedno z vami. Vse najboljše dragi gospod kaplan in še na mnoga leta!

Voščilo faranov, nedelja, 3. april 2016

Fotografije, nastale ob voščilu faranov si lahko ogledate v GALERIJI.

Kaplanov rojstni dan je označen tudi na župnijski facebook strani:
https://www.facebook.com/zupnijski.utrip/

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email