MLADI PRITRKOVALCI PONOVNO V CANKARJEVEM DOMU

Potem, ko so mladi pritrkovalci Matej, David in Jaka, s podporo mentorja Jožeta Mehleta, lani že nastopili na božičnem koncertu v Cankarjevem domu, so v soboto, 7. januarja 2017, ponovno imeli to čast. Tokrat so nastopili na  zaključni slovesnosti, praznovanja 50-letnice oddaje Prvega programa radia Slovenije – Slovenska zemlja v pesmi in besedi, skozi prostor in čas. Osebno so se srečali s skladateljem Aldom Kumarjem, kateri jim je čestital za njihovo igranje in ponovno sodelovanje. Pritrkovalci so tudi že drugič nastopili na koncertu, kjer je orkester vodil dirigent in pianist Simon Krečič.

Naše mlade fante smo lahko tudi poslušali po radiu, saj je Radio Slovenija koncert neposredno prenašal v svojem programu.

Fantje so že bili gostje in pritrkavali v sklopu jubileja in sicer v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi, ki je gostovala v Ilirski Bistrici. Tudi takrat z neposrednim prenosom po radiu.

Fantje pritrkujejo z veseljem in ponosom, pa naj bo to v zvoniku ali na prireditvi. Na prireditvi se predstavijo na  miniaturnih zvonovih, ki smo jih pred desetletjem  kupili s prispevki faranov župnije Šentvid pri Stični, z namenom, da znanje in tradicija pritrkavanja ne bi šla v pozabo. V tem obdobju z gotovostjo lahko potrdimo, da je bila to modra in dobro izkoriščena odločitev.

Fantom čestitamo in jim želimo, da bi še lahko sodelovali na takih gala prireditvah. Seveda pa jim želimo še veliko veselja do pritrkavanja v domačih šentviških zvonikih.

Želimo si, da se v župniji oblikuje in pripravi nova, mlada skupina pritrkovalcev, ki bodo kot prenašalci te ljudske umetnosti na kasnejše rodove.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email