MOZAIKI NA PODPORNI STENI

V petek, 23. septembra 2016 je bila slovesno odprta nova prometna ureditev na območju vzgojno-izobraževalnih ustanov v Šentvidu pri Stični. Obeležena pa je bila tudi izgradnja mozaikov na podporni steni.  Na  otvoritvi so zbrane krajane nagovorili župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ravnatelj OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični Janez Peterlin in predsednik krajevne skupnosti Vojko Urbas,  župnik v Šentvidu pri Stični Izidor Grošelj pa je gradbeni projekt blagoslovil.

Gradbeni projekt je postal tudi del umetniškega izražanja, ki je povezal šolo in številne krajane. Mozaiki so bili izdelani po likovnih predlogah na temo »Življenje našega drevesa«, vodja projekta pa je bila Jelka Rojec.

Mozaike so ustvarjali šolarji in številni krajani organizirani po društvih in drugih organizacijah v kraju. Svoje mozaike so izdelale tudi skupine, ki delujejo v okviru župnije.

Dodeljene motive smo ustvarjali dva dni. Prvi dan smo razporedili in barvno uskladili koščke keramike in prodnikov. Vanj smo dodali znake, po katerih so mozaiki tudi prepoznavni. Naslednji dan smo prenesle material do niše in pričeli z lepljenjem koščkov, ki smo jih povezali v celoto. Med delom smo se pogovarjali, se usklajevali in dopolnjevali.

Na ustvarjanje mozaikov bomo ohranili prijetne spomine.

Foto: Gašper STOPAR

1 1 3 4 6 7

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email