»Najina zveza je vsakodnevno praznovanje ljubezni.«

65 let zakonske zveze Jožeta in Olge Kramar

Malo je takih jubilejev (pravimo mu tudi železna poroka), a v šentviški župniji smo ga doživeli 6. oktobra 2019 pri 8. maši. Olga in Jože Kramar iz Škoflja sta si zakonsko zvestobo obljubila 2. oktobra 1954 v Ljubljani. Predano sta vsa leta živela drug za drugega in oba skupaj za svojo veliko družino.

V cerkvi se je izpod prstov organista Robija Markoviča razlegala poročna koračnica, ko sta vnukinja Urška in vnuk Arber pospremila dedka Jožeta in babico Olgo pred oltar. Že v nagovoru je g. župnik Izidor Grošelj poudaril izjemnost dogodka in veselje z zahvalno mašo za prehojeno skupno pot, v pridigi pa je življenjske trenutke primerjal z nizanjem jagod v rožnem vencu na kipu Marije Brezmadežne, ob katerih lahko sleherni premišljuje svoje življenje, to pa je kakor rožni venec povezano tudi s križem – ne samo s trpljenjem, tudi upanjem in vstajenjem.

Hčerka Darinka je z izbranimi besedami orisala njuno skupno življenje in poudarila njuno veselje, zadovoljstvo in ponos tako na svojih 5 otrok in njihove družine, v katerih je tudi 13 vnukov in že 11 pravnukov. Pravnukinja Lucija je svečanost blagoslova zakonske zvestobe polepšala z Ave Marijo in Panis angelicus, župnijski pevski zbor in Robijevo orglanje pa je cerkev napolnilo s posebno radostjo in hvaležnostjo.

Tako kot sta bila navajena, tudi danes v skromnosti živita z zaupanjem v Boga, v pomoč Matere Marije in s hvaležnostjo sprejemata življenje. Njuna plemenita zakonska zveza pa nam je lahko v zgled in spodbudo.

Breda Kramar

sdr
edf

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email