Naš župnik Izidor se je srečal z Abrahamom!

Pred nekaj dnevi je naš župnik, Izidor Grošelj, praznoval svoj okrogli jubilej – dopolnil je 50 let. Praznovanje se je začelo že na predvečer rojstnega dneva s postavitvijo mlaja in spominskega transparenta, na katerem so predstavljena posamezna obdobja župnikovega delovanja.

Še posebej slovesno pa je bilo pri vseh treh nedeljskih mašah, z vrhuncem pri deseti maši. Poleg številnih faranov so se praznovanja udeležili še njegovi domači in narodne noše. Praznovanje so obogatili s petjem člani Moškega pevskega zbora Prijatelji in najmlajši župnijski otroški zborček Božji otroci, ki so mu zapeli pesem v malgaškem jeziku kot spomin na njegovo misijonarsko delo v Madagaskarju.

Sledila je rojstnodnevna torta in izročitev vrednostnega bona v višini 2.000 evrov za ogled košarkarske tekme našega zvezdnika Luke Dončiča v Dallasu (ZDA). Pri zbiranju sredstev za nepozabno športno dogodivščino onkraj luže je sodelovala cela fara.

Njegovi najožji sodelavci so ga presenetili tudi s posebno – jubilejno izdajo farnih Oznanil Šentviška mreža z več kot štiridesetimi voščili društev, organizacij, skupin in posameznikov iz šentviške fare. Voščilu sta se pridružila tudi nadškof Stanislav Zore in župan Dušan Strnad.

Slavje se je nadaljevalo v dvorani župnijskega doma ob rojstnodnevni torti in dobrotah pridnih gospodinj. Župniku Izidorju voščimo še na mnoga skupna leta v šentviški fari.

Jubilejna oznanila Šentviška mreža

Voščila nedelja

 

Tekst in foto: Gašper Stopar

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email