NOVE ŠENTVIŠKE ORGLE

“Zapojte zahvalo, igrajte našemu Bogu.” PS 147,7

Marec 2020

V soboto, 7. marca bo Vidov večer na temo novih orgel. G. Luka Posavec nam bo predstavil kraljico glasbil – orgle, njihovo zgradbo in izdelavo, da se bomo zavedali, zakaj je to tako dragocen inštrument. Za sodelovanje bomo zaprosili tudi domače organiste-

Februar 2020

Hvala vsem, ki ste že prinesli svoj dar za ta dragoceni inštrument. Kot smo sklenili, so tudi vsi darovi ob pogrebih v “dober namen” namenjeni za ta projekt. Vsaka družina v fari je povabljena, da v dveh letih daruje 300 EUR. Gotovo pa boste tisti, ki lahko darujete več, povabljeni tudi za botra. Kot je bilo sklenjemno, smo za orgle odprli nov račun pri Nova KBM: SI56 0400 026 6078 9920. Vaše darove lahko nakažete na ta račun, vsak, ki prinese dar v župnišče, pa dobi potrdilo. Do sedaj smo zbrali 4.270,00 EUR. Najlepša hvala!

Januar 2020

“Zapojte zahvalo, igrajte našemu Bogu.” PS 147,7

Dragi šentviški farani.

Ob koncu leta pregledujemo dosežke in izpolnjujemo cilje tudi zato, da bi si še z večjo smelostjo, vnemo in odgovornostjo zastavili nove.

Težko si je predstavljati življenje brez glasbe, sveto mašo brez petja, župnijske slovesnosti brez mogočne orgelske spremljave. Kot smo že zapisali v novembrskih oznanilih, se orglam v naši župnijski cerkvi počasi, a zanesljivo izteka čas. Številne lesene piščali ne zmorejo več opravljati svojih nalog, so dotrajane in naši organiti morajo vse pogosteje opustiti kak register, ker ne zveni več prav. Včasih se zgodi, da kateri izmed registrov utihne kar med samim igranjem. Naše pnevmatske orgle so bile izdelane v težkih časih prve svetovne vojne leta 1917, nazadnje temeljito obnovljene pred 27 leti, nova obnova bi bila zgolj kratkotrajna rešitev, zato z letom 2020 začenjamo zbirati sredstva za nove šentviške orgle.

Zavedamo se, da je pred nami nov izziv in zahtevna pot, vendar smo v preteklosti dokazali, da za dobro in pomembno stvar stopimo skupaj, združimo moči, da bodo naši zanamci tudi zaradi našega dela ponosni. Za namen zbiranja sredstev je pri Novi KBM odprt poseben račun za orgle: SI56 0400 026 6078 9920. Predlagamo, da ob smrti pokojnika darujemo v dober nmen – za nove orgle.

Orgle ne predstavljajo le velik finančni zalogaj, ampak tudi odgovoren in premišljen pristop. K sodelovanju in svetovanju smo povabili vrhunske strokovnjake in njihovo mnenje bomo predstavili tudi vam.  Veliko olajševalno okoliščino predstavlja dejstvo, da smo z obnovo in povečanjem kora že zagotovili ustrezne pogoje z njihovo postavitev. Prepričani smo, da nam bo v dobrih dveh letih z zbiranjem sredstev; po družinah, donacijami, prireditvami in drugimi akcijami uspelo doseči zastavljeni cilj. Za pogum pravih odločitev se priporočamo našemu zavetniku sv. Vidu, vse Vas pa naprošamo za podporo in sodelovanje – POVEZUJMO SE!

Odbor za nove šentviške orgle

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email