NOVOMAŠNIK BOD POZDRAVLJEN!

Novomašnikov logotip

Počasi se približuje datum, ko naj bi v Šentviški župniji potekala nova maša. Kljub temu, da je trenutno slovesnost na tisti dan še negotova, pa priprave potekajo v do sedaj možnem obsegu. Tako je tudi nastal logotip, katerega razlago si lahko preberete v naslednjih vrsticah.

V središču logotipa je podoba Jezusa, ki nam kaže zgled zaupljivega odnosa do nebeškega Očeta. Križani upodobljen v zlato-rumeni barvi, ki kaže na očiščenje in podaritev samega sebe v hrano ­ evharistijo, podobo katere lahko zaznamo v ravno tako zlato-rumenem krogu na sredini logotipa. Jezusovo darovanje na križu pa razkriva tudi Božjo ljubezen do človeka, ki vsakega vabi k zvesti hoji za Njim. Zgled nam je lahko Devica Marija, ki se je zaupljivo odzvala temu klicu s svojim »da«, in ga nosila v svojem srcu vse do križa. Po njenem zgledu je vsak povabljen k zaupanju v Božje načrte in k dozorevanju za darovanje samega sebe. Zato celotni podobi logotipa daje čebelja celica v zeleni barvi, ki nakazuje na upanje in nastajanje dobrega v Božjem skrivnostnem načrtu.

“Zaupaj v Gospoda, delaj dobro.” Ps 37

5. julija 2020 bo v naši župnijski cerkvi svetega Vida spet zadonela pesem v pozdrav novomašniku. Matej Rus, doma iz Artiže vasi, bo pred šentviškim občestvom daroval novo mašo. To je velik dogodek, predvsem za Mateja in njegovo družino, pa tudi za našo župnijo. Priprave na slovesnost so se tako že začele. V sredo. 11. decembra, sta se nam na seji ŽPS pridružila novomašnikova ceremonierja Simon in Florjan, ki sta na kratko predstavila priprave na ta veliki praznik. Novomašnikovo slovo od doma bo v soboto 4. julija, nato pa pri večerni maši slovesen sprejem novomašnika v župnijski cerkvi. V nedeljo, 5. julija, bo ob desetih slovesna nova maša, zvečer ob 18. pa litanije. K sodelovanju so povabljene vse župnijske skupine, pa tudi krajevna društva in drugi sodelavci.

Pospremimo priprave na novo mašo z molitveno podporo in z mislijo na vse, ki pogumno, srčno in odgovorno opravljajo delo v Gospodovem vinogradu.

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email