Novomašniku.

V tem tednu se čez celo župnijo širijo frekvence veselega pričakovanja, navdušenja, veselja in ponosa. Pletli so se venci (in številne nove pristne vezi), dišalo je po piškotih in sladkih dobrotah (in hvaležnosti), urejala se je okolica novomašnikove domačije, župnijske cerkve in župnijskega doma,  postavljali so se šotori, mlaji (in obljube prihodnjih srečanj), na sodelovanje pri slovesnostih so se pripravljali pevci, ministranti, bralci, zavijala so se darila, roke so se sklepale k molitvi. Prva nova maša v novem tisočletju šentviške župnije. Prva po letu 1999. Prvi novomašnik iz Artiže vasi.

 

Dragi novomašnik.

Pred teboj je veličastna Cvetna nedelja. Cvetna zaradi veselja faranov, ki te bodo pospremili na novo življenjsko pot. Cvetna zaradi vencev in rož, ki žlahtnijo zunanjo podobo novomašnega slavja. In Cvetna tudi zato, ker je zdaj tvoja pot zaznamovana s Kristusovim križem. Saj veš, da Njegova je njegova pot strma in ozka in vendar ti On sam obljublja, da bo breme lahko, če ga boš nosil z Njim. Naj te ne bo strah preizkušenj in Velikih petkov. Naj ti nikoli ne zmanjka poguma, da vstopiš v temine človeških stisk in vanje pokličeš svetlobo Božjega upanja. Bodi močan v tišini Velikih sobot, da boš s Kristusom, Večnim, Velikim Duhovnikom prinašal zmagoslavje Velike noči.

A nekaj je v teh dneh jasno. Na pot ne greš sam. Spremljajo te tvoji domači, s svojo neomajno podporo, vedrino in odprtimi rokami za vsa tvoja vračanja domov. Spremljajo te sovaščani, s svojo pripravljenostjo na delo in sodelovanje. In spremljajo te župljani šentviški prafare. Z močnim pečatom. Šentviški novomašnik. S trdno obljubo. Molimo bomo in te podpirali na tvoji duhovniški poti. In z novo mislijo, ki si jo z izbiro novomašnega gesla dal prav ti. Povezujmo se. Zaupajmo v Gospoda in delajmo dobro!

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email