Glasbena skupina Izvir

 

Obiskovalca svete maše ob desetih je prejšnjo nedeljo lahko poleg oltarja presenetila razna odrska oprema, ki jo ponavadi vidimo na kakem koncertu, ne ravno v cerkvi. Seveda pa tam niso stali le mikrofoni in inštrumenti, temveč je za njih držalo sedem mladih ljudi in tonska mojstra iz župnije Videm-Dobrepolje, ki se imenujejo Glasbena skupina Izvir.

Izvir je med mladimi kristjani široko poznan, saj ne nastopajo le v domači in okoliških župnijah, temveč večkrat sodelujejo pri svetih mašah tudi v bolj oddaljenih krajih, kamor jih povabijo na sodelovanje pri poroki, mladinski maši, navadni maši… Slednje se je prejšnji teden zgodilo tudi pri nas. V nedeljo smo bili tako priče ne samo maše z mladinskim priokusom, temveč pravega doživetja slavljenja preko glasbe. Čisti vokali, prepričljiva instrumentalna podlaga in odlične priredbe so besedila ritmičnih duhovnih skladb pri

peljala ne samo do naših ušes, temveč do naših src, od tam pa naprej v molitev. Tako je duhovna pesem dosegla svoj plemeniti in edinstveni namen.
Skupini Izvir se za obisk v naši župniji iz srca zahvaljujemo in se veselimo naslednjega snidenja.

Več o skupini Izvir si lahko ogledate na Facebooku

Žiga Rojec

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email