“ODPRI SRCE IN OČI” – 12. koncert ŽK Šentvid pri Stični, 16.03.2019

V soboto, 16. marca je bil v dvorani šentviškega župnijskega doma tradicionalni koncert Župnijske karitas Šentvid pri Stični. Večer, ki je za osrednjo misel postavil družino, mamino dobroto in zgled, družinske vrednote in željo, da bi na tem svetu drug drugemu pomagali dostojanstveno živeti, so s svojim nastopom obogatili številni gostje. Zapeli so Prijatelji, pod vodstvom Roberta Markoviča, moški in ženski pevski zbor Vidovo, pod vodstvom Urbana Tozona, Šentviški slavčki pod vodstvom Tanje Tomažič Kastelic, moški pevski zbor Dob, pod vodstvom Žige Jernejčiča, mešani pevski zbor Sončni žarek, pod vodstvom Stanislava Fuksa, ter skupina harmonikarjev pod vodstvom Klavdije Ceglar in otroška folklorna skupina Vidovo, pod vodstvom Anite in Katarine Kotar.  Program sta z izbranimi besedili povezovali Lojzka Sever in Jožica Jevnikar.

Zbrano občinstvo je nagovoril predsednik župnijske Karitas,  župnik Izidor Grošelj, ki je poudaril pomen medsebojne pomoči in solidarnosti ter se zahvalil članicam za nesebično in požrtvovalno delo. Osrednji gost dobrodelnega koncerta, je bil misijonar Tone Kerin, sicer dober prijatelj župnika Izidorja in bratranec našega nekdanjega župnika Staneta Kerina, ki je pred nekaj meseci prav tako odšel v misijone, na Madagaskar. Karizmatični misijonar Tone je z navdušenjem razlagal o svojem delu na Madagaskarju, o Malgaših in njihovi preprostosti ter hvaležnosti. Slovenski misijonarji so svoje delo na Madagaskarju začeli pred dobrimi petdesetimi leti in v tem času ustanovili številne župnije ter tudi s pomočjo slovenskih dobrotnikov zgradili veliko cerkva, pa tudi šol in bolnišnic.

Sredstva, zbrana na sobotnem koncertu, so namenjena delovanju Župnijske karitas Šentvid pri Stični. Sredstva lahko nakažete tudi na transakcijski račun: IBAN SI 56 020410257794765. Iskrena hvala za vsak vaš dar.

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

Besedilo: Dragica ŠTEH

Foto: Luka ŠTEH

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email