OZNANILA – 11. NAV. NEDELJA, ŽEGNANJE

Ob farnem žegnanju se zahvaljujem vsem sodelavcem v vsej naši župniji. Poleg farne cerkve imamo še 12 podružnic. Hvaležen sem za vašo skrb za naše cerkve, ki so jih zgradili naši predniki in jih zgledno vzdržujete, kot tudi za povezovanje in gradnjo žive cerkve, naše župnijske skupnosti, ki jo sestavljamo vsi farani. Ne bom našteval poimensko, ker se vedno lahko zgodi, da koga izpustim. Bog najbolje ve za vsa vaša dobra dela in žrtve, molitve in prošnje za našo župnijo. Danes tudi za ofer, ki ste ga namenili ob teh sušnih časih. Bog lonaj!

Poleg sv. maš, ki so že oznanjene, bo v sredo zvečer še 2. pog. sv. maša za + Marka Kastelica, jutri, v ponedeljek, pa pogreb + Alojzije Kristan. Naš pomočnik, g. Janez Zaletel, je v bolnici. Po telefonu sem govoril z njim in vse prav lepo pozdravlja. Želimo mu zdravja in ga priporočamo v molitev. Tiste maše, ki bi jih on maševal, bo maševal g. Jože Hauptman, župnik na Primskovem.

Letošnji oratorij bo od 5. do 9. julija. Prijavnice lahko dobite v cerkvi, ali pa na spodnji povezavi.

Prijavnica oratorij 2021

Izjava staršev

BLAGOSLOV CERKVE V SOBRAČAH

V petek, 3. marca, je strela udarila in močno poškodovala cerkev sv. Andreja v Sobračah. Poškodovana je bila kritina na zvoniku, kot tudi sam zvonik. Uničena je bila elektrifikacija zvonjenja, kot tudi vsa električna napeljava. Na cerkvi so se pojavile razpoke… Vse to je obnovljeno tudi z veliko pomočjo domačinov, ki ste stopili skupaj. Še posebej gre zahvala vsem trem ključarjem! Vse to bomo blagoslovili v nedeljo, 20. junija, ob 10. uri. Tudi farani od drugod vabljeni k sv. maši in blagoslovu, ki bo zunaj pred cerkvijo. Ofer bo namenjen poplačilu dolga. Za tem bo (ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil) pogostitev. Lepo vabljeni v Sobrače!

Za današnjo nedeljo ste za čiščenje in krašenje župnijske cerkve poskrbeli verniki iz Škofelj ter Sela pri Dobu, za kar se vam zahvaljujem, naslednje so na vrsti Praproče in Temenica.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email