OZNANILA – 12. NEDELJA MED LETOM

Naslovna fotografija: Prvo sveto obhajilo, 21. 6. 2020, Šentvid pri Stični

 

Naslednjo nedeljo pri osmi sv. maši bodo krsti. Priprava za starše in botre bo jutri, v ponedeljek, ob 19. uri v župnijskem domu.

Že prejšnji teden smo z birmanci začeli devetdnevnico, ki jo nadaljujemo do četrtka, do birme. V torek ob 18. uri bo srečanje birmovalca z birmanci, botri in njihovimi starši. Med mašo bo spoved za botre in starše birmancev.

Matej Rus, letošnji novomašnik v Šentvidu pri Stični

Bliža se tudi nova maša, ki bo v letošnjem letu največji dogodek v naši župniji. Vse stvari so večinoma že dorečene. Vsi sodelavci, ki ste naprošeni ste z veseljem pristopili in ponudili pomoč. Že vnaprej pa prosimo gospodinje, dekleta in žene, da bodo spekle pecivo. Novomašne slovesnosti se bodo začele v soboto pred novo mašo, ko bomo novomašnika sprejeli, po sv. maši bo druženje. V nedeljo bo po novi maši pogostitev z pecivom in pijačo za vse. V ponedeljek zvečer pa bo zahvalna sv. maša in piknik za vse, ki boste pripravili in sodelovali pri vsej stvari. Zato hvala že v naprej, za pecivo, ki ga boste priskrbeli.

V nedeljo bo v Dobu žegnanje. Blagoslovili bomo nove lestence in vhodna vrata v cerkvi. Hkrati tudi dobuški gasilci praznujete 90 let delovanja.

Na dan državnosti bo ob 11. uri pri cerkvi Sv. duha na Polževem tradicionalna sv. maša za domovino, ki jo bo daroval župnik župnije Krka g. Dejan Pavlin. Lepo vabljeni!

Za današnjo nedeljo ste za čiščenje in okrasitev cerkve poskrbeli starši prvoobhajancev in birmancev, za kar se vam zahvaljujem, naslednji teden so na vrsti Male in Velike Pace!

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email