OZNANILA – 4. ADVENTNA NEDELJA

Danes zvečer, ob 18. uri bo spovedovanje, kot je bilo včasih v navadi. Prišli bodo spovedniki od drugod. Božič je velik praznik, zato je potrebno počistiti tudi svojo dušo. Starši, poskrbite, da bodo šli k sv. spovedi tudi vaši otroci, ki so že zaključili osnovnošolski verouk.

Otroci imajo ta teden pri verouku sv. spoved. Vsak dan pa smo povabljeni k devetdnevnici ob 18. uri. V petek ni verouka.

Poleg sv. maš, ki so že oznanjene, bodo v prihodnjem tednu še naslednje sv. maše: jutri, v ponedeljek ob 18. uri v zahvalo, na sv. večer ob 18. uri za + Jožeta Antončiča, obl., na Božič, ob 10. uri za + Silvota Piškurja in v nedeljo ob 10. uri za + Janeza Medveda, obl. Da boste lahko tudi tisti, ki ne morete v cerkev spremljali sv. maše iz domače župnijske cerkve, bomo ob prazniku direktno, preko spleta,  prenašali sv. mašo na sv. večer, ob 18. uri in na praznik Božiča, ob 10. uri. In sicer preko You Toube kanala, kot smo bili že navajeni Povezava je na spletni strani naše župnije.

V petek je prvi sv. večer, ko pokropimo in pokadimo svoje domove in okolico. Naj se zbere cela družina in z molitvijo prosi blagoslova za svoj dom.

Vokalna skupina ŠENTVIŠKI SLAVČKI, vabi na tradicionalni Božični koncert, ki bo potekal na Božič, 25. decembra ob 18. uri, v župnijski cerkvi svetega Vida. Gostja na koncertu bo operna solistka REBEKA RADOVAN. Koncert bo potekal ob upoštevanju priporočil za zajezitev okužb z novim koronavirusom, torej velja za vse poslušalce upoštevanje pogoja PCT in vseh ostalih ukrepov, kot je varnostna razdalja in uporaba zaščitnih mask. Šentviški slavčki se veselijo, da bodo po dveh letih zopet lahko delili radost božične noči skupaj z župnijskim občestvom. Vabljeni, torej na Božič ob 18. uri. Ravno tako bo ob upoštevanju vseh priporočil v nedeljo, 26. decembra, na praznik sv. Štefana, ob 19. uri koncert vokalne skupine Prijatelji z gosti. Po navadi je bil ta koncert v Šentpavlu, letos pa bo zaradi večjega prostora v župnijski cerkvi.

            Spodbudna je novica glede dohodnine. Novost je ta, da lahko letos del dohodnine namenite tudi župniji. Prejšnja leta smo lahko 0,5 odstotka dohodnine namenili raznim društvom. Letos se je ta delež povečal na 1 odstotek, ki ga lahko namenimo kakor se odločimo in ga lahko porazdelimo. Pri izhodu iz cerkve lahko vzamete formularje, ki jih izpolnite in pošljete na FURS. Naslov je na listu.  Na nekaterih formularjih je napisano 1. odstotek, na drugih pa je rubrika prazna in lahko ta odstotek razdelite tudi drugim društvom.  Hvala vsem, ki boste del dohodnine namenili domači župniji in tako pomagali v teh korona časih suhih krav.

Pri svetih mašah na sv. večer, pri polnočnici in na praznik Božiča bo darovanje, ofer, ki bo namenjen za nove orgle. Bog povrni!

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email