OZNANILA – 4. NAV. NEDELJA

Prišla je nova številka revije Ognjišče in pa nova farna oznanila – Šentviška mreža.

Danes popoldan, ob 14.30 uri vabljeni v župnijsko cerkev k večernicam pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom. Za tem, prbl. ob 15. uri, bodo družabne namizne igre za otroke.

V sredo zvečer, po večerni sv. maši bo, srečanje biblične skupine.

V petek je praznik Jezusovega darovanja – Svečnica. Pri sv. maši zjutraj in zvečer bo blagoslov sveč, ki jih prinesite s seboj, da boste imeli doma blagoslovljene sveče, ki jih lahko prižigamo ob različnih priložnostih. S tem praznikom zaključujemo Božični čas.

V soboto je god sv. Blaža, škofa in mučenca. Pri sv.  maši boste lahko prejeli blagoslov sv. Blaža, ki nas varuje bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

Že dalj časa je v naši župniji na nedeljo po Svečnici navada, ko ob nakupu sveč, ki jih med sv. mašo, pred darovanjem prinesete pred oltar, darujete za  župnijsko cerkev.  Za razsvetljavo, ogrevanje, vosek… Možakarje, ki vsako leto poskrbite za deljenje sveč naprošamo tudi letos in se vam lepo zahvaljujemo. Hvala lepa in Bog povrni kar boste prihodnjo nedeljo darovali v ta namen!

Februarja, na Pepelnično sredo odidemo na romanje po Pavlovih poteh. Sedaj sta se sprostili še dve prosti mesti. Kdor bi želel iti naj to čim prej sporoči. Na dan odhoda, ob 5. uri zjutraj bo sv. maša v župnijski cerkvi, potem pa nas bo Niko z avtobusom (kdor želi) odpeljal na Brnik. Kdor bo šel z avtobusom, naj to sporoči v župnišče, da bomo vedeli točno  število. Kdor ne bo tukaj pri maši in bo imel svoj prevoz, pa naj bo na Brniku ob 7. uri zjutraj.

Za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ste poskrbeli verniki iz Praproč in Temenice, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Naslednjič je na vrsti Dolenja vas in Pungert.

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email