OZNANILA – 5. POSTNA, TIHA NEDELJA

Zopet začenjamo osnovnošolski verouk po istem urniku, kot je potekal do srede oktobra. NIJZ je dal dovoljenje pod istimi pogoji, kot poteka pouk v šolah. Vsi, ki poučujemo verouk se bomo enkrat tedensko testirali, ob vhodu in izhodu si razkužimo roke, upoštevamo varno razdaljo in uporabljamo maske, prav tako kot v šoli.

Velikonočno sv. spoved je mogoče opraviti vsak dan med tednom pred jutranjo ali večerno sv. mašo, prav tako bo v nedeljo ves dopoldan poleg domačih duhovnikov, na voljo tudi pater iz Stične. Ta petek sem obiskal bolnike in ostarele na domu. Če še kdo želi, da ga duhovnik obišče, naj to sporoči. Domači, ki imate doma ostarelega ali bolnega človeka, ste dolžni zanj tudi duhovno poskrbeti. Sv. spoved, sv. bolniško maziljenje in sv. obhajilo je velik dar, moč in tolažba v bolezni in je velika škoda, če so bolniki in ostareli za to prikrajšani.

Tudi v teh težkih časih se marsikaj dogaja v naši župniji. Pri sv. Miklavžu na Gradišču zaključujemo z novo elektrifikacijo in popolnoma novim vpetjem dosedanjih zvonov, dodali pa smo še bronast zvon, ki do sedaj ni bil v uporabi in bo od sedaj naprej zopet pel iz lin sv. Miklavža. Večino dela ste opravili domačini. Ravno tako tudi pri podružni cerkvi v Sobračah, v katero je treščila strela in naredila veliko škode. Izredno lepo in pohvalno ste se odzvali domačini s svojim nesebičnim delom in darovi. Vidi se, da se znamo povezati in stopiti skupaj. Ohranjamo vse tisto, kar so nam z svojimi žulji in znojem zapustili naši predniki. Ko bo epidemija ponehala bomo vse blagoslovili in se skupaj poveselili ob dokončanem delu. Hvala lepa vsem in Bog povrni!

 

Za današnjo nedeljo ste cerkev počistili in okrasili verniki iz Škofelj in Sela pri Dobu, za kar se vam zahvaljujem, naslednji teden je na vrsti Artiža vas.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email