OZNANILA – 7. VELIKONOČNA NEDELJA

Mesec maj se počasi poslavlja, z načrti pa smo že v mesecu juniju in juliju. Ta dva meseca bosta zelo pestra v naši župniji, ker je bilo zaradi epidemije več stvari odpovedanih in prestavljenih. Na prvi dve nedelji v juniju (7. in 14. junij) bodo krsti. S starši se bomo dogovorili ali bomo krstili med mašo ali po njej. Priprava za starše in botre bo v ponedeljek pred nedeljo krsta (1. in 8. junij) ob 19. uri.

V preteklem tednu smo se z starši prvoobhajancev dogovorili, da bo slovesnost prvega sv. obhajila v nedeljo 21. junija ob 10. uri.  Prvoobhajanci začnejo ta teden (v četrtek) z veroukom. Po tiste, ki boste v šoli v varstvu bomo prišli, vas počakali pred šolo in odpeljali v cerkev, kjer bo verouk. Iz šole pridete ob 13. 30 uri. Iz cerkve bomo otroke tudi pospremili na avtobusno postajo.

V preteklem tednu smo iz škofije dobili navodila glede birm. Načeloma so birme prestavljene, možne pa so izjeme pod določenimi pogoji. Na škofijo je potrebno poslati prošnjo z poimenskim seznamom birmancev, g. nadškof pa bo potem pooblastil birmovalca. Število birmancev ne sme biti preveliko, zato bomo v naši župniji poskušali izpeljati birmo za letošnje devetošolce, ki zaključujejo osnovno šolo. Zato vabim vse starše birmancev 9. razreda na sestanek, ki bo v petek, 29. 5. 2020, po sv. maši v cerkvi. Vabljeni že k sv. maši in potem nadaljujemo naprej.

Nova maša bo 5. julija, kot je bilo sprva načrtovano. Časa za pripravo imamo mesec in pol. Zato vabim vse člane ŽPS in ostale, ki vas bomo povabili, na sestanek, ki bo v sredo zvečer po sv. maši. Konkretno bomo razdelili naloge in se o vsem podrobno dogovorili z ceremoniarjema.

Sedaj se po naših podružnicah začenjajo žegnanja, zato bo nedeljska sv. maša ob 10. uri samo v cerkvi in na podružnici in ne več v župnijski dvorani. Danes je žegnanje v Hrastovem Dolu, naslednjo nedeljo pa v Malih Pecah. Lepo povabljeni!

Za današnjo nedeljo ste z pomočjo ga. Fride cerkev uredili verniki iz Podboršta, za kar se vam zahvaljujem, naslednjič je na vrsti Petrušnja vas.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email