OZNANILA – CVETNA NEDELJA

Danes smo ure premaknili naprej, na poletni čas. Večerne sv. maše so od sedaj naprej na podružnicah ob 18. uri, v župnijski cerkvi pa ob 19. uri. Tako je sv. maša v sredo zvečer in vsi obredi na vel. četrtek, vel. petek in vigilija v soboto ob 19. uri.

V nedeljo ne bo procesije, zato se tudi vrstni red sv. maš spremeni. Sv. maše na Velko noč bodo kot vsako nedeljo ob 6., 8. in 10. uri. Dodali pa bomo še sv. mašo ob 11. uri. Zaradi tretjega vala epidemije se bo potrebno od sedaj naprej za sv. maše prijaviti v naprej. Naša žup. cerkev je razdeljena na 18 enot, ”mehurčkov”. Na vsakega posameznika ali na člane istega gospodinjstva je 30m2. Na naslednji povezavi je razpredelnica razpredelnica kamor se vpišete za obisk sv. maše, lahko pa me tudi pokličete po telefonu in se prijavite. Vsakokrat sta dva ”mehurčka” rezervirana za darovalce sv. maše. Vsak teden bo objavljena nova razpredelnica, kamor se vpišite.

Preglednica za obisk sv. maše: https://drive.google.com/file/d/1B6rqWk1qAeSdMFa5g0o9QOrjX9VvUrB4/view

Skica mehurčkov župnijske cerkve

Na veliko soboto zjutraj ob 6.30 uri bo blagoslov Velikonočnega ognja in blagoslov vode. Blagoslov jedil bo po vrstnem redu, ki je objavljen v oznanilu – Šentviški mreži. Vsi blagoslovi bodo zunaj, na prostem. Tako na podružnicah, kot tudi tukaj v Šentvidu, kjer bo blagoslov zunaj, pred župniščem: v amfiteatru. Na prostem se moramo držati razdalje 2. metrov. Seveda vse to velja, če ne bo prišlo do strožjih omejitev, kar pa bomo še videli. Dokler bo pouk v šoli, imajo otroci tudi verouk.

Velika župnijska bandera je bilo dotrajana. Zato smo jo prenovili. Vse blago, resice in napisi so novi. Sliko smo obnovili, vse okovje pa smo na novo pozlatili. Vse skupaj je stalo 1.800 EUR. Kar boste darovali za Veliko noč, gre za poplačilo tega bandera. Pri ofru se ne bomo rokovali, ampak boste samo vzeli podobice.

Za današnjo nedeljo ste cerkev počistili in poskrbeli za okrasitev verniki iz Artiže vasi, za kar se vam zahvaljujem, za čiščenje cerkve za praznike naprošam našo žup. Karitas.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email