OZNANILA – SV. TROJICA

Tudi prihodnjo nedeljo bodo sv. krsti. Priprava za starše in botre bo jutri ob 19. uri v Župnijskem domu.

Verouk za prvoobhajance že poteka, ta teden začnejo verouk tudi naši birmanci. Ker so škofje določili, da mora biti pred sv. birmo še trikrat verouk, bo verouk za birmance jutri, v ponedeljek in prav tako v petek ob 13. uri.

V sredo zvečer, po sv. maši, imamo srečanje z našimi animatorji. Pogovorili se bomo glede letošnjega oratorija in vaše pomoči pri novi maši.

V četrtek je zapovedan praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi. Ta dan je v naši župniji celodnevno češčenje Najsvetejšega zakramenta. Razpored je v oznanilu. Je pa na seznamu za češčenje že lani izpadla soseska iz Doba. Hvala gospe, ki je na to opozorila. Dobuci ste povabljeni v cerkev k češčenju ob 9. uri, skupaj z Pungertom. Ker ste lani izpadli verjamem, da boste letos to nadoknadili v velikem številu. Vsako leto imamo na ta dan slovesno procesijo, ki letos odpade, ker je tudi zunaj potrebno držati razmik. Sv. maša bo zjutraj in zvečer. Pri obeh mašah bo na koncu, kot je to običaj pri procesiji, slovesni blagoslov na vse štiri strani neba. Kuge, lakote in vojske, reši nas o Gospod! Naj spomnim na Cerkveno zapoved, ki pravi: Bodi ob nedeljah in zapovedanih praznikih pobožno pri sv. maši.

V ponedeljek so imeli naši škofje škofijsko konferenco, kjer so med drugim sklenili, da se lahko zopet obhaja bolnike po domovih. Tako bomo v petek duhovniki obiskali bolne in ostarele po domovih. Škofje so tudi sklenili, da v cerkvi, če je primerna razdalja, maske niso več potrebne. Pri vhodu in izhodu si razkužimo roke. Možno je tudi spovedovanje v spovednicah, kjer je vmes plastična folija. Pred vstopom v spovednico je potrebno razkužiti roke.

V nedeljo bo farno žegnanje. V naši župniji imamo kar 12 podružnic. Po Veliki noči se začnejo žegnanja. Vsako nedeljo. Danes teden pa je žegnanje v Šentvidu, v farni cerkvi, ki je mati vseh cerkva v naši prafari. Pri vseh sv. mašah bo ofer, ki ga za veliko noč ni bilo. Pred Veliko nočjo smo oblazinili klopi v naši cerkvi. Delo je bilo narejeno zelo kvalitetno. Tako bo ofer v nedeljo namenjen za oblazinjene klopi. Hvala za vsak vaš dar!

Za današnjo nedeljo ste cerkev očistili in okrasili verniki iz Pristavlje vasi, za kar se vam zahvaljujem, naslednji teden je na vrsti Hrastov Dol in Trnovica!

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email