POGOVORNI VEČER Z DR. IVANOM ŠTUHECEM

 

V petek, 4. maja 2018, je v večernih urah v dvorani župnijskega doma v Šentvidu pri Stični potekal pogovorni večer s teologom dr. Ivanom Janezom Štuhecem. Povabilu Župnije Šentvid pri Stični se je odzvalo veliko število šentviških faranov in iz drugih sosednjih župnij, ki so ga večkrat nagradili z bučnimi aplavzi. Na večeru je predstavil tudi svojo knjigo Slovenija brez Patrie in Zvonov ter spregovoril o aktualnih zadevah v Sloveniji.

Dr. Ivan Janez Štuhec velja za enega najbolj prodornih komentatorjev dogajanja v slovenskem družbenopolitičnem prostoru pa tudi na cerkvenem področju. Kot član različnih cerkvenih komisij in kot tajnik Plenarnega zbora Cerkve na Slovenskem ves čas spremlja dogajanja v Cerkvi in družbi. Zagovarja vrednote, izrisuje svoj pogled na mesto kristjana v sodobni družbi in piše o tem, kakšno naj bo razmerje med Cerkvijo in politiko. Vemo, da je v svojih stališčih nepopustljiv, še posebej, kadar pogovor teče o politiki. Priznava tudi napake cerkve.

Zanimivo je bilo prisluhniti primerjavi dveh afer, ki sta bili zrežirani (ena celo brez podlage) in medijsko prenapihnjeni, z očitnim namenom očrniti Cerkev in desno politično opcijo, kar se je kasneje in se še odraža na volitvah in odnosu državljanov do cerkve.

Zbrane sta zaključku nagovorila župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in šentviški župnik Izidor Grošelj, farani pa so se g. Štuhecu zahvalili z monografijo Šentviško tisočletje, ki je nastala ob praznovanju častitljivega jubileja, 1000 let obstoja župnije. Pogovorni večer so popestrili člani Moškega pevskega zbora Prijatelji in pianistka Neža Zvonar.

Dr. Štuhec je bil prepričljiv in je vzbudil zanimanje ljudi do te mere, da je po zaključku zmanjkalo knjig, čeprav jih je kar nekaj imel s seboj. Očitno ljudje želijo slišati obe plati zgodbe in so naveličani ponavljanja in pretiravanja s strani »neodvisnih« medijev.

Fotografije s pogovornega večera si lahko ogledate v GALERIJI.

Fotografije in besedilo: Gašper STOPAR

 

 

 

 

 

 

Župnija Šentvid pri Stični

vas vabi na pogovorni večer s teologom

DR. IVANOM JANEZOM ŠTUHECOM,

enim od najbolj prodornih komentatorjev dogajanja na slovenskem družbenopolitičnem,

pa tudi na cerkvenem področju.

Pogovorni večer bo potekal v petek, 4. maja 2018, ob 19.30 (po večerni sv. maši)

v dvorani Župnijskega doma v Šentvidu pri Stični.

                                                    Vabljeni!

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email