Pomoč poplavljenim

Kdor hitro da, …

Iz spomina smo člani naše Župnijske karitas potegnili pravi pregovor. Ja, hitra pomoč je bila nujna že tisti trenutek, ko je Drava z vso silo trgala domove, ceste, vrtove, njive.  V njeni razjarjeni strugi je v nič izginilo vse: hiše, živali; njive so postale gramoznice; stroji so klonili pod srdom narave. Ostalo je le tisto nekaj, v kar je bil človek oblečen. Novo jutro je pokazalo strahotno sliko. Ljudje so onemeli od groze.                                                                           Kdo bo pomagal?
Tudi mi!

V štirih dneh po nedeljskem oznanilu v cerkvi se je nabralo toliko stvari, da smo dodobra  napolnili tovornjak s krompirjem in drugimi poljskimi pridelki; precej se je nabralo posode, posteljnine, nekaj pohištva – spalnica, postelje, omare in regali, grelec na petrolej. Obutev in obleko smo temeljito pregledale, jo zložile v kartonaste škatle in vreče. Igrače, ki so jih velikodušno darovali najmlajši, pa bodo razveselile otroke, ki so ostali tudi brez tega. Vse je  prevozništvo Kenda, TOPP d.o.o., odpeljalo v Župnijsko karitas sv. Marjeta niže Ptuja – v Gorišnico. Za sodelovanje in pomoč se mu iskreno zahvaljujemo.

Darovalcem izrekamo prisrčno zahvalo v imenu ŽK sv. Marjeta niže Ptuja in v imenu prejemnikov. V imenu sodelavcev naše ŽK pa tudi priznanje, saj ste darovali res uporabne in lepe stvari.

Naši dobrotniki ste darovali s srcem. Nekateri ste segli tudi v denarnico, nekateri počnete to še sedaj. Tudi to je še kako prepotreben obliž na zevajoče rane po besnenju narave. Pomislimo, kako bi se sami počutili ob takšni nesreči.

Saj vemo: evro do evra, pa bo počasi bolje. Veliko bo treba popraviti, kupiti, …

 

ŽK Šentvid pri Stični

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email