POZIV K ZBIRANJU ARHIVSKEGA GRADIVA O ŽUPNIJI

Spoznal sem, da vse kar Bog dela,

ostane na veke. (Prd 3,14)

V soboto 18. marca smo v župnijski dvorani prisluhnili predavanju p. dr. Metoda Benedika o zgodovini prvih župnij na slovenskem. S tem smo tudi uradno začeli pripravo na slovesno praznovanje šentviškega tisočletja, ki ga bomo obeležili 10. septembra.

Ker bomo ob tej priložnosti izdali tudi zbornik o naši župniji, vas naprošamo, da  nam pomagate pri zbiranju starih fotografij in dokumentov, ki so kakor koli povezani z našo župnijo. Saj veste –  fotografije župnijskih slovesnosti, dogajanja v župnijski cerkvi in na podružnicah in podobno. Prosimo, da vse te stvari prinesete v župnijski dom, kar v nedeljo po maši, seveda jih ne pozabite podpisati in pripisati zraven še letnico in opis dogodka. Fotografije in dokumente bomo potem skenirali in shranili v računalniški obliki, pripravljeni za objavo v našem zborniku. Fotografije in dokumente, ki jih boste prinesli, boste lahko prevzeli že naslednjo nedeljo.

Prepričani smo, da bomo tudi z vašo pomočjo uspeli pripraviti zanimiv in bogat zbornik o zgodovini naše župnije in se vam za sodelovanje že vnaprej zahvaljujemo.

Uredniški odbor.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email