ZAHVALA ZA ORATORIJ

Počasi bo odzvenela še zadnja oratorijska pesem. Od sonca in veselja obarvani obrazi bodo počasi zapustili župnijski dom in dvorišče, zgodbe prijateljstva, povezanosti in nepozabnih doživetij bodo postale zgodbe spominov tega poletja.

A vendar ne moremo mimo dejstva, da ima vsaka uspešna zgodba svoj začetek. Idejo, navdušenje, zagnanost, pogum. In ta začetek je običajno skrit očem široke javnosti. Dogaja se v mislih tistih, ki načrtujejo in organizirajo. Dogaja se v dolgih urah priprav in vaj. Dogaja se v urah refleksije, ko se zbirajo vtisi in iščejo rešitve za še boljšo izvedbo naslednjega poglavja. In vse to ste drage animatorke in animatorji s srčnostjo, prizadevnostjo, z mladostno energijo, ki jo podpirajo vera, upanje in ljubezen ponovno pokazali in dokazali na letošnjem oratoriju. Zaradi vas, vašega truda, ljubeče  skrbi za naše najmlajše oratorijce, zaradi vaše iskrenosti in ne nazadnje zaradi trdega dela, ki ste ga opravili v letošnjem oratoriju vam resnično lahko verjamemo. Z vami gre zares! In gre za pokončno držo kristjana v tem divjem svetu in gre za preproste a večne vrednote v katere tako trdno verjamemo tudi mi starši, ki se vse leto in vse življenje trudimo vzgajati v duhu Zdaj gre zares. Ker življenje in vera sta nekaj, kar mora iti zares. Nekaj, česar ne moreš vzeti na pol in površno. Hvala tudi gospodu kaplanu, ki vas je vodil, spodbujal, se z vami veselil in vam pomagal v trenutkih dvomov in skrbi. Tudi gospodu župniku hvala za vso podporo in pomoč v tem tednu.

Dragi gospod kaplan, dragi fantje in dekleta, upanje naše župnije, iskrena hvala za vse ure dela, za navdušeno vodenje petja , iger in delavnic, za odgovornost, za molitve in predvsem za zgled, ki ga dajete našim otrokom. Veliko je vaše plačilo v nebesih. Pa tudi na tem svetu naj vam Bog povrne vašo dobroto  – tako, da ne boste nikoli izgubili žara in zanosa, da se ne boste prepustili malodušju, da boste vztrajali zares in do konca. Mi pa vam bomo zares in do konca hvaležni za oratorij 2016!

DSC_0490

Besedilo: hvaležni starši

Fotografije: Erik ROJEC

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI.

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email