ROMANJE NA ZAPLAZ – NAPOLNIMO BATERIJE TUDI SEBI

Članice Župnijske karitas svoje delo vestno opravljamo. V skrbi za soljudi, ki potrebujejo različne vrste pomoči in v opravljanju našega vsakdanjega poslanstva mater, babic, žena, uslužbenk…se kdaj pa kdaj zgodi, da se nam baterije pričnejo prazniti. Ker ne želimo, da bi v skrbi za druge pozabile na sebe, smo se odločile, da bomo vsaj enkrat na leto poskrbele za to, da preživimo skupaj dan, ki je namenjen samo nam – sodelavkam.

V letošnjem letu smo si izbrale pohod na Zaplaz, kar smo uresničile v soboto, 20. maja 2017. Ob 8.00 smo se zbrale v Žubini, kjer smo pri dobri Grosovi družini dobile prostor za parkiranje, ob povratku pa dišečo kavico in dobrote gospodinje Jožice.

Podale smo se na pot med zelene dolenjske griče, gozdove in vasi. V zavedanju božjega stvarstva smo se veselile cvetlic, ptic, plodov, soljudi in se nekajkrat srčno posvetile molitvi. Med nami je tekel pristen pogovor. Od srca smo se nasmejale, pojedle obvezno malico in se velikokrat fotografirale.

Po nekajurni hoji se je pred nami v vsem svojem sijaju prikazala cerkev Marije Pomočnice na Zaplazu. Razveselile smo se, a smo kljub temu najprej zavile do kipa matere Marije, ki je nad izvirčkom v gozdu. Sledilo je obvezno umivanje oči, nato pa molitev.

V cerkvi smo molile rožni venec in se razveselile Marijinega kipa, ki je povezan s čudežnim začetkom te božje poti. Zaradi izvajanja del je bil prestavljen, a kljub temu dosegljiv našim očem, prošnjam in zahvalam. Ustavili smo se tudi pri oltarju, kjer so relikvije blaženega Alojzija Grozdeta v objemu Rupnikovega mozaika.

Gospod župnik Izidor Grošelj in gospod Ciril Brglez  sta nam omogočila, da smo naše romanje zaključili z mašo in obveznim skupinskim fotografiranjem.

Tudi vreme je zdržalo, potem pa je lilo kot iz škafa. Skozi okna avtomobilov so tudi kaplje dežja božale naše duše.

Bogu hvala za vse nas in za naš prečudoviti dan.

 

Jožica Jevnikar

Fotografije si lahko ogledate v GALERIJI.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email