ROMANJE NA ZAPLAZ

V nedeljo, 8.11. 2015 smo mladinski pevski zbor, ter šentviški župljani, v spremstvu g. župnika in g. kaplana poromali na Zaplaz. Z božjim blagoslovom in veliko dobre volje smo se odpravili na pot. Ob treh popoldne se je začela maša, ki smo jo mladi popestrili s svojimi pesmimi, ki jih je skrbno izbrala naša zborovodkinja Urška. Začeli smo s pesmijo blaženemu Alojziju Grozdetu, saj je bilo vse naše romanje posvečeno prav njemu.

V pridigi nas je g. župnik nagovoril z zgodbami o svojih doživetjih skromnosti in dobrote z Madagaskarja. Pripovedoval nam je kako tam ljudje delijo vse, tudi če imajo komaj za svoje preživtje, in kako nikoli ne pozabijo dobrote. Govoril je kako hitro se je počutil kot majhen človek, ko je bila njihova hvaležnost tako neomajna, ob vsakem dobrem delu, ki ga je storil zanje.

Sv. mašo je z prelepo pesmijo med darovanjem popestril tudi kvartet Ingenium ensemble. Čisto na koncu maše, je bilo izpostavljeno še Najsvetejše, ki smo ga pospremili z zahvalno pesmijo. Sledil je še blagoslov in tako se je maša zaključila z blagoslovom. Po kratkem klepetu pred cerkvijo smo se odpravili domov.

Napisala: Katja ŽINGER

Foto: Matej ŠTEH in Monika PRIMC

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji 1 in galeriji 2.

IMG_7823IMG_7818

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email