S KOČIJO ČEZ ŽUPNIJO – 2. del

V prvem delu popotovanja s kočijo čez župnijo, smo z župnikom in kaplanom obiskali sedem podružnic. Na veliki šmaren nas je tako čakalo še spoznavanje petih sosesk in podružnic naše župnije. Bil je vroč, sončen dan in slovesni sveti maši je sledilo kosilo Pr’ Fajdigat v Temenici. Rajkova kmetija s praznično ozaljšanima konjema je častna gosta najprej popeljala v Sobrače, k svetemu Andreju, potem pa k svetemu Lenartu v Pungert.  Kopice oblakov na nebu so počasi skrile sončne žarke in na poti med Pungertom in Bukovico so nas pozdravile prve kaplje dežja. Tako smo si pri svetem Janezu Krstniku v Bukovici lahko kar malo vedrili. Naši pisani karavani, kjer sta kočijo vseskozi spremljali dve vozili in kolesarji, se je v Bukovici pridružila skoraj cela soseska. To je bil še toliko večji razlog, da smo z veseljem prisluhnili župnikovim spominom na misijone. Še posebej pa nas je v cerkvi presunila slika Marije in Jezusa, ki je kot dete položeno na križ in ne v jasli. Je že tako, da se z rojstvom začenja naša življenjska pot, ki prinaša tudi križe in težave.

Ko se je nebo razjasnilo smo se odpravili še k drugi župnijski svetnici – k sveti Ani v Češnjice in nato še na našo najvišjo točko, seveda k svetemu Miklavžu na Gradišče.

Tudi v tokratnem romanju s kočijo čez župnijo smo v vseh cerkvah preizkusili akustiko, župnik in kaplan pa sta si z zanimanjem ogledala tudi zakristije. Pozdravljali so nas zvonovi, prijazni soseščani, pa tudi dobrote pridnih gospodinj. Prijetno utrujeni a zadovoljni smo sklenili našo zanimivo pot na kateri smo župniku Izidorju in kaplanu Branku odprli vrata naših cerkva in jima pokazali del utripa naše župnije. Tudi z željo, da bi bili vsi skupaj čim bolj povezani – v molitvi, delu in vsakdanjem življenju.

GALERIJA SLIK

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email