Slovo od duhovnega pomočnika g. Mirana Kelvišarja

Bila je sončna junijska nedelja in praznovali smo farno žegnanje. In še en razlog za praznovanje smo imeli – v naše občestvo smo sprejeli novega duhovnika, Jezusovega namestnika, oznanjevalca evangelija in delivca zakramentov.

Spoštovani gospod Miran.

Minila so tri leta.  Dobrih 1000 dni ste bili med nami, v naši tisočletni pražupniji. V tem času ste bili zvesti sopotnik našega župnijskega življenja, tudi v nadvse nenavadnih časih epidemije. Takrat smo sveto mašo in  tudi vaše nagovore spremljali preko televizijskih ekranov. Marsikaj smo počeli na daljavo, vi pa ste nas s svojimi besedami, molitvami in dobro voljo učili, da je vera vedno na blizu.

Bog ni nikoli na daljavo. Cerkev ni na daljavo. Občestvo je združeno v povezanosti s Stvarnikom v molitvi in iskrenem prijateljstvu. Prav to se je v času vašega bivanja med nami zrcalilo tako v vašem odnosu od gospoda župnika Izidorja, do gospoda Janeza, do vseh, ki smo prihajali v župnijski dom, v zakristijo, v našo župnijsko cerkev in na podružnice. S prijaznostjo, ustrežljivostjo in veseljem do Božje besede ste si med nami ustvarili čisto posebno mesto. Želimo si, da bi še naprej ostali povezani v molitvi, da bi ohranili lepe spomine na Šentvid in šentviške farane in da bi ohranili pristne vezi tudi v prihodnosti.

Vam pa, dragi gospod Miran želimo, da bi na novem delovnem mestu ohranili močno ukoreninjenost v Božjo besedo, da bi s svojo duhovniško karizmo navduševali vaše novo občestvo in da bi vaše poslanstvo blagoslavljala nebeška in naša mati Marija.

Ko ste prišli, smo vam podarili obesek za ključe. Ribico – simbol povezanosti naše župnije. Danes pa vam izročamo večjo ribico, na kateri si boste v novi župniji rezali kruh in se spominjali na dneve, ko ste nam Vi delili posvečen kruh. Izvirno oblikovana solnica, pa naj vas vedno opominja na to, da s ščepcem soli in začimb ohranimo okus hrane, besed in dejanj.

Poslavljamo se v želji in prošnji, da se prava, pristna, bratska povezanost nikoli ne konča.

Bog vas blagoslovi, gospod Miran.

 

Nagovor je v imenu Župnije Šentvid pri Stični prebral Drago Stopar.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email