SPREJEM KAPLANA BRANKA SETNIKARJA

  1. avgust 2015

Nadškof, msgr. Stanislav Zore je za kaplana v župniji Šentvid pri Stični imenoval Branka Setnikarja, ki je bil zadnji dve leti kaplan v Železnikih. Šentviški farani so novega kaplana sprejeli 1.avgusta 2015 v cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Stični.

 

 Spoštovani gospod Branko Setnikar.

Danes Vas prvič pozdravljamo med nami, v naši župnijski cerkvi in iskreno rečeno, težko skrivamo navdušenje nad vašim prihodom. Del teh občutkov gre pripisati dejstvu, da v naši župniji že zelo dolgo nismo imeli kaplana in da se predvsem naši mladi že zdaj zelo veselijo srečanj in druženja, predvsem pa spremstvo duhovnika na njihovi poti v odraslost. Ne skrivamo niti tega, da so naša pričakovanja in želje zelo velike. Šentvid je starodavna fara in vera je marsikje še stvar tradicije. Čutimo, da je čas za plovbo čez globoko morje. Da je čas za vero, ki presega tradicijo. Za vero srca in življenja. Upamo, da nam bosta z gospodom župnikom pri tem pomagala z besedami, molitvijo in zgledom.

Župljani smo se v preteklih mesecih trudili, da bi vama z župnikom pripravili prijeten dom. Ob pomoči župnijskega upravitelja p. Maksimilijana pa nismo gradili samo stavbo ampak smo se trudili tudi za močno in trdno povezanost med nami. Simbol tega povezovanja je ribica, ki simbolizira naš trud, molitve in skrb za širjenje Božjega kraljestva med nami. Pred dnevi smo simbolični obesek v obliki ribice podarili gospodu župniku Izidorju; danes ga podarjamo tudi vam. Sprejmite z njim tudi našo šentviško župnijo, ki danes postaja vaš dom.

Gospod kaplan Branko – dobrodošli pri nas v Šentvidu.

 

 OSTALE SLIKE

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email