SPREJEM ŽUPNIKA IZIDORJA GROŠLJA

Nadškof, msgr. Stanislav Zore je za župnika župnije Šentvid pri Stični imenoval Izidorja Grošlja, ki je zadnjih deset let deloval kot misijonar na Madagaskarju. Šentviški farani so novega župnika sprejeli 28.julija 2015 v cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Stični.

 

Spoštovani gospod Izidor Grošelj.

Naša župnija vas prvič pozdravlja med nami in vam izreka iskreno dobrodošlico. Danes se vam ne bomo predstavljali, saj bomo imeli čas in priložnost za spoznavanje v prihodnjih mesecih. Srečevali se bomo pri svetih mašah tukaj v župnijski cerkvi svetega Vida in v naših podružničnih cerkvah, pri verouku, pri pripravah na prejem zakramentov, na srečanjih skupin, ki delujejo v župniji.

Spoznali boste, da smo šentvidčani veseli, zgovorni pa tudi delavni in zanesljivi ljudje. Seveda pa komaj čakamo, da se nam predstavite vi, ki postajate naš dušni pastir. Naj vas pri vašem delu in življenju med nami spremljata Marijino varstvo in Božji blagoslov. Naš župnijski upravitelj, p. Maksimilijan, vam je izročil ključe vašega novega doma. S ključem na simboličen način sprejemate življenje med nami in z nami. Zato vam podarjamo simbolični obesek v obliki ribice, ki je znamenje krščanstva in v naši župniji postaja simbol za medsebojno povezovanje in sodelovanje. Naj vas spremlja in vam izraža našo dobrodošlico, molitve, pričakovanja in skupna prizadevanja za rast Božjega kraljestva med nami.

Gospod župnik Izidor – prisrčno dobrodošli doma.

Šentvid pri Stični, 28. julija 2015

 

OGLED GALERIJE

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email