VESELOIGRA STEZICA JE UGLAJENA

V soboto 14. 10. in nedeljo 15.10.2017 smo se ob predstavi Stezica je uglajena, za dobro uro, vrnili v čas preteklosti. Med prepevanjem pesmi, pletenjem vencem za praznično krašenje cerkve in procesijo, s katero so pobožni vaščani Marijo prosili za dež, smo podoživeli družinsko in vaško življenje, iz časov druge polovice prejšnjega stoletja.Polna dvorana župnijskega doma, smeh veselja in solze ganjenosti v občinstvu in močan aplavz ob koncu, so nagradili ure vaje in našega pričakovanja ob pripravah na uprizoritev. Veseli in hvaležni smo, da ste nas tako toplo sprejeli in s svojo prisotnostjo, darom in navdušenjem dokazali, da vrednote naših prednikih še kako živijo v naših srcih, spominih in vsakdanjem življenju.

Prisrčno se zahvaljujemo vsem, ki ste v soboto in nedeljo prišli na predstavo, predvsem pa naši tehnični podpori: scenskima mojstroma: Janezu Koleši in Mitji Poljšaku, mojstru za ton, svetlobo in vse posebne efekte, Edu StrahuMateji Novak, ki je izdelala zavese za dvorano našega župnijskega doma, Fridi Bijec za okrasitev Marijinega kipa, Tadeju Strahu, ki je pripravil fotoreportažo iz sobotne predstave in gospe Cvetki, ki nas je v soboto, po generalki pogostila s slastno obaro. Seveda pa vsega tega ne bi bilo, če nas ne bi že od vsega začetka spodbujal in podpiral naš gospod župnik Izidor, zato en velik iskren boglonaj tudi njemu in gospodu Cirilu.

Še enkrat bomo zapeli in zaigrali za vas. Zato, da bi se na začetku adventa spomnili na vrednote preteklosti, zaradi katerih so naši rodovi preživeli številne preizkušnje in viharje, smo veseloigro ponovili v soboto, 2. novembra v župnijski dvorani v Šentvidu in v nedeljo 3. novembra na Primskovem. Zato, da bi obudili pozabljene običaje, druženje ob domači mizi, prepevanje starih pesmi in pobožnosti, ki so naš narod od nekdaj obračale od pretiranih skrbi, do zaupanja v Božje varstvo.

ekipa gledališke predstave Stezica je uglajena

 

Fotografije s premiere si lahko ogledate v GALERIJI.  

Foto: Tadej STRAH

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email