VEČER S PRITRKOVALCI, 4.2.2017

Po tem, ko nam je bilo kot preprostim pritrkovalcem  iz podeželske župnije dano, da smo kar dvakrat nastopili v največjem hramu kulture v državi, po tem, ko smo sodelovali s simfoničnim orkestrom, po tem, ko smo sodelovali v jubilejni oddaji nacionalnega radija, smo dobili navdih, da bi tudi v domačem kraju izvedli nekaj, samo pritrkovalskega. Ni bilo iz napuha, bilo je iz želje in ponosa, da morda navdušimo še koga in da domačinom še bolj pokažemo svoje znanje.

Tako je nastal večer pritrkavanja vseh generacij. Ideja je padla za 4. februar 2017, bližal se je ravno kulturni praznik, vse skupaj smo povezali in pohiteli, naprosili pevce župnijskih zborov, Dragico, da je pripravila vezni tekst, Edo pa nas je ozvočil. Obenem pa smo izpolnili še župnikovo željo, da bi se v župniji ustanovila še kakšna skupina mladih pritrkovalcev, ki bo s pomočjo zvonov naznanjala vesele dogodke v župniji in po soseskah.

Na večeru pritrkavanja smo se ob enem spomnili dvajsete obletnice štirih novih župnijskih bronastih zvonov in desete obletnice šestih miniaturnih zvonov. Oboji so bili uliti v livarni Perner v nemškem Passau.

Povabili smo starejše pritrkovalce, ki so sestavili posamezne ekipe, ter pritrkavali in ob koncu koncerta ugotovili, da imamo kar veliko število pritrkovalcev.

Po koncertu smo se seveda še malo zadržali v preddverju dvorane župnijskega doma, saj so naše mame in ostale gospodinje iz župnije pripravile precej sladkih dobrot.

Trudili se bomo, da naše obljube in namene , ki so nastali ob koncertu izvedemo, ter, da še kdaj dobimo podoben napad, s pobudo in organizacijo podobnega dogodka.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate v GALERIJI.

Besedilo: Jaka ŠKRABEC

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email