VIDOV VEČER Z ULTRAMARATONCEMA, ZAKONCEMA VENCELJ, 19. 10. 2019

Prvi jesenski Vidov večer v naši župniji je bil športno obarvan, saj smo gostili ultramaratonca, zakonca Tonija in Katjo Vencelj, naša krajana in farana.

Spregovorila sta nam o njunih začetkih, uspehih in skupni poti, ki se je dejansko začela in tudi združila pri teku. Poročila sta se na tekaški tekmi, na kateri je Katja tekla v posebej krojenem poročnem dresu.

Najprej je Toni predstavil svoje začetke in uspehe. Pravi, da je svojo športno pot začel s starši, saj je že kot prvošolček prvič stopil na Triglav. Kasneje se je udeleževal različnih tekaških tekmovanj na državni, kakor tudi na svetovni ravni ter dosegal odlične rezultate. Sodeloval je na najtežjih tekmovanjih v Afriki, tudi na maratonu v dolžini 330 km.

Katja nam je povedala, da je s tekom začela precej kasneje. Tudi ona se udeležuje velikih tekmovanj in dosega odlične rezultate.

Opisala sta nam, kako usklajujeta družinsko življenje z nekaj letno hčerko, ki ju spremlja tudi na tekih in tekmovanjih. Že naslednji dan po Vidovem večeru so nas vsi trije prehiteli na Lavričevem pohodu.

Katja poleg teka in materinstva dela še v Kliničnem centru, Toni pa vodi svoj fitnes in vari svoje pivo, katerega smo po končanem Vidovem večeru lahko tudi okusili.

Zanimivi so bili tudi Tonijevi opisi bivanja v tretjem svetu. Pravi, da se začutijo razlike, ko se nahaja v muslimanski ali krščanski vasi.  V slednji imajo gostje manj omejitev in opozoril, domačini pa so do njih bolj prijazni in odprti.

Silvo Škrabec

Na spodnji prvi fotografiji so zabeleženi Katjini, na drugi pa Tonijevi največji uspehi.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email