BOŽIČNO VOŠČILO

Dragi bratje in sestre, spoštovani šentviški farani. Izteka se leto, v katerem smo se na poseben način povezali v veliko župnijsko skupnost in ob sodelovanju številnih družin in posameznikov uspešno izpeljali praznovanje tisočletnice naše župnije.

Spominjamo se številnih lepih dogodkov, predavanj, ustvarjanja in izdaje monografije z naslovom Šentviško tisočletje. Še posebej v prisrčnem spominu ohranjamo slovesno sveto mašo, ki jo je daroval kardinal Franc Rode in izjemno pomenljive razstave, ki nas je na poseben način popeljala v preteklost. Dediščina vere in milost krščanskega življenja nista sama po sebi umevna. Tako kot tudi življenje samo. Tudi v tem letu smo se veselili novih družinskih članov in se v marsikateri družini srečali tudi z bolečino slovesa. V tem letu smo v večnost pospremili duhovnika in šentviška rojaka Milana Grdena in Janka Novaka, k nebeškemu Očetu pa je po večno plačilo odšel tudi naš duhovni pomočnik Ciril Berglez. Hvaležni za njihov zgled in poslanstvo pa se v teh prazničnih dneh še toliko bolj iskreno zahvaljujemo našemu župniku Izidorju, za vso njegovo dobro voljo, navdušenje, predvsem pa za njegov zgled, močno pričevanje in delavnost.

Iskren boglonaj tudi gospodu Janezu za vso pomoč v župniji.

Letošnje leto bomo res lahko ohranili v spominu, kot leto praznovanja in povezanosti. Člani župnijskega pastoralnega sveta in vsi župnijski sodelavci želimo vam in vsem vašim bližnjim, da bi nocojšnje oznanilo Božjega rojstva v vas utrdilo vero, okrepilo upanje in pomnožilo ljubezen. Vsi skupaj se trudimo za rast Božjega kraljestva med nami, za blagostanje naših družin in župnije in za vse tiste vsakdanje stvari, ob katerih je naša zemeljska pot odsev Božje dobrote.

 

 

 

 

 

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email