VOŠČILO ŽUPNIKU ZA GOD

Dragi gospod župnik  – lepa slovenska navada je, da se ob godovnem prazniku zbere vse žlahta in vošči slavljencu. Ker smo zbrani kot velika župnijska družina in ker imate jutri god, vam naša voščila izrekamo že danes.

Vaš zavetnik – sveti Izidor Seviljski je bil škof, znan po odličnih pridigah in bogatih spisih. Znana je njegova misel: Kdor hoče priti k Bogu, mora veliko moliti in prebirati duhovne knjige.  Papež Janez Pavel II. ga je imenoval za zavetnika uporabnikov interneta.

Veliko skupnega imata vi in vaš zavetnik. Tudi vaše misli so jasne in sežejo naravnost v srce. Že od prvega dne odkar ste med nami ponavljate prošnjo, naj molimo za vas, za duhovnike, za družine, naš narod in Kristusovo Cerkev. S svojim zgledom nas učite, da prava moč in življenjska energija izvirata v ponižni drži pred skrivnostjo Božjega učlovečenja, njegovega trpljenja in zmage nad smrtjo.

Ob vašem godu vam zato voščimo, da bi še naprej s takim veseljem, prisrčnostjo in zvestobo sledili zgledu svojega zavetnika in skupaj z nami gradili skupnost bratov in sester, sinov in hčera istega Očeta.

Gospod župnik – vse najboljše za god!

Slike, nastale ob voščilu župniku za god si lahko ogledate v GALERIJI.

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email