Vrnitev iz Angole

V sredo, 14. 7. 2013, se je po treh letih iz Angole vrnila laična misijonarka Tina Zajec. Komaj je prispela v rodni Podboršt, že jo je ljubezen do Marije potegnila na Zaplaz, kjer je poromala v procesiji skupaj s svojimi sorodniki in ostalimi udeleženci na hribček, kjer se je zahvalila Mariji za varstvo v teh treh letih.

V nedeljo, 25.8. 2013, pa se je Tina udeležila svete maše v Šentvidu, kjer smo jo prisrčno sprejeli, ji izrekli besede dobrodošlice, ji poklonili skromno darilo in jo povabili k aktivnemu življenju v domači fari, kjer je karitativno delo čedalje bolj potrebno in kjer marsikje rabimo ljudi  kot je ona.

Tina se je po treh letih zahvalila faranom za spodbudno slovo ob odhodu v neznano deželo, za vse molitve, za vse darove, za obisk v Angoli in za stike, ki so jo držali v povezavi z domačo deželo in jo bodrili v dobrih in slabih dnevih.

Povedala je, da je vesela, da nas vidi in da je spomin na dan podelitve misijonskega križa še vedno živ.

Vsa zbrana sredstva in material, ki je bil zbran v naši župniji je namenila delu z otroki in za izgradnjo vodnjaka na misijonu.  Da so prišli do vode, je bila potrebno narediti dvestometrsko vrtino, ki so jo  poglabljali celih deset mesecev. Avto, ki ga je Miva poslala v Angolo, služi za prevoz učiteljev na podružnično šolo. Zahvalila se je kolednikom iz Doba, ki so poslali v Angolo glasbene instrumente.

Tina je imela v Angoli slaščičarske tečaje, otroke in mladino je učila šivanja, risanja in poslikavanja, bila je šoferka. Svoje srce je razdajala na vsakem koraku, velik del  pa ga je pustila pri svojih »risarjih«.

Na misijonu je vsak dan molila rožni venec za šentviške farane.

Tina nas je znova povabila, naj molimo drug za drugega.  Obljubila je, da nam bo z veseljem zaupala še druga svoja doživetja in pokazala fotografije o svojem življenju in delu v Angoli.

Srca so nam zatrepetala in oči so se nam orosile, ko smo poslušali Tinino pričevanje. Osvojila je  naša srca že pred tremi leti. Ponosni smo, da je naša faranka in radi se bomo odzvali njenemu povabilu in molili zanjo.

J.J

Slike si lahko ogledate v galeriji.

 

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email