VSE NAJBOLJŠE, ŽUPNIK IZIDOR

Naša župnija je  kakor velika družina. Srečujemo se pri nedeljskih mašah, ob prireditvah v našem župnijskem domu, pa tudi ob vsakdanjih dogodkih in opravkih. Družinski člani so med seboj povezani, si pomagajo, se drug z drugim veselijo in tudi praznujejo.

Kakor zvesta mala čreda prihajamo nedeljo za nedeljo, v našo cerkev. V nedeljo, 8. marca pa je praznoval rojstni dan Izidor GROŠELJ, naš župnik, zato smo zanj pred Gospoda položili naše prošnje, zahvale in molitve. Farani smo mu voščili pri vseh treh  mašah z naslednjimi besedami:.

Prva maša ob 6.00

Dragi gospod župnik. Današnja nedelja je praznična že zato, ker je vsaka nedelja Gospodov dan in ker smo se zbrali skupaj kot družina v naši župnijski cerkvi. A praznik je tudi zato, ker danes praznujete rojstni dan.

Farani prve nedeljske maše vam zato iz srca voščimo pristnega veselja, dobre volje, zaupanja v Božjo pomoč in Marijino varstvo.

Dragi župnik, ohranite veder, prijazen značaj; še naprej oznanjajte z besedo, ki ima svoj temelj v Božji besedi in bodite naš zgled pri vsakdanjem življenju in delu. Ker je zdravje pomembno, vam za rojstni dan podarjamo zabojček sadja, da bi se da kar se da spretno izogibali vsem mogočim virusom.

Osma maša ob 8.00

Dragi gospod župnik, medtem ko bodo danes z vseh možnih medijev reklamirali dan žena, lahko rečemo, da imamo v naši župniji župnikov dan.

Vaš rojstni dan je priložnost, da vam naše župnijsko občestvo pove, da smo veseli, ker ste naš župnik, da smo ob vašem zgledu in navdušenju še mi postali bolj korajžni in da smo zares zadovoljni, da skupaj z vami že skoraj pet let ustvarjamo skupnost povezanih ljudi.

To, da imate radi glasbo, petje in vse kar je s tem povezano, ni nobena skrivnost. Žar, s katerim govorite o naših novih orglah, je samo še dodaten impulz projektu, ki smo si ga zastavili. Zato je naše današnje darilo neke vrste spominek. Mislim, da je prav, da darilo odprete (op.: orglice :)).

Dragi župnik. Želimo vam, da bi vam glas še dolgo služil – za oznanjevanje, prepevanje, za spovedovanje, maševanje, učenje verouka in srečanja vseh vrst. Danes bi vam vsak od nas rad stisnil roko, a ker ob vseh teh korona zgodbah to ni najbolj priporočljivo, vam bomo sedaj vsi od srca zaploskali.

Deseta maša ob 10.00

Dragi gospod župnik, po prvi in osmi maši, najbrž že veste, da se bo zgodilo tudi pri deseti. Tudi mi, ki se vsako nedeljo zbiramo okrog naše oltarne mize pri deseti maši, vam iskreno voščimo ob današnjem rojstnem dnevu.

Naj jih bo še veliko. In naj vam vsako leto prinese kako novo spoznanje, utrdi naj stara in ustvari nova prijateljstva, naj vas opogumi v vsakdanjih preizkušnjah in vam prinaša drobna, vsakdanja veselja, ki polepšajo življenje. Tako kot kava, ki zadiši že zjutraj in poživi čute.

Vse najboljše dragi naš župnik in še na mnoga leta.

Fotografiji: Dragica ŠTEH

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email