ZAHVALNA MAŠA OB 40 – LETNICI DUHOVNIŠTVA JANEZA ZALETELA

DSC_0676V nedeljo, 3. julija, ko je  že nastopil čas počitnic in dopustov smo pri osmi maši praznovali 40 let duhovniške poti našega duhovnega pomočnika Janeza Zaletela.

Pred 40 leti – natančneje, 11. julija 1976 je bila v naši župnijski cerkvi velika slovesnost – nova maša salezijanca Janeza Zaletela. Novomašnik je na svojo podobico zapisal misel svetega Janeza Boska – Kadar sin zapusti svoje starše in se posveti duhovniškemu poklicu, zasede Jezus njegovo mesto v družini.  Pred štiridesetimi leti je Jezus zasedel mesto v Zaletelovi družini v Šentpavlu, Janez pa je sledil klicu in prinašal Božje kraljestvo v  župnije, kjer je deloval. Božja volja je hotela, da se  je pred leti vrnil v svojo domačo župnijo in v njej postal duhovni pomočnik.

Med slovesnim somaševanjem jubilanta Janeza, župnika Izidorja in kaplana Branka so bile izrečene številne prošnje in zahvale. Za zaključek pa se je slavljenec skupaj s pevci, ministranti in člani ŽPS poveselil v župnijskem domu ob zdravici in torti.

VOŠČILO

Dragi gospod Janez. Najbrž je v Vašem srcu lep in svet spomin na Vašo novo mašo. Na zbrane župljane, sorodnike, sobrate duhovnike in še posebej na očeta in mamo. Vaše novomašno geslo se je glasilo Gospod, posveti me, da bom jaz druge posvečeval. Vse svoje življenje ste izročili v Božje roke – njemu ste darovali svoje talente, svoj čas, ponižnost, srčnost, pogum, pa tudi vse svoje skrbi in težave. Krščevali ste otroke, pripravljali na prvo sveto obhajilo, zaročeni so ob vašem blagoslovu sklepali zakon, bolniki prejemali bolniško maziljenje, številni so v spovednici po vaših besedah prejeli odpuščanje grehov in velika je množica duš, ki ste jih pospremili v zarjo večnega življenja.  Blagoslavljali ste svoje bližnje, tiste, ki so vam bili zaupani, pa tudi vse tiste, ki so se jih dotaknile vaše molitve in žrtve.

Iskrene čestitke za 40 let duhovništva, gospod Janez. Želimo vam zdravja, moči, življenjske energije  in veselja za delo v Gospodovem vinogradu. Ob vašem prazniku vam vaši sofarani izročamo skromno pozornost, med drugim tudi torto – kot se spodobi za praznovanje.

Besedilo: Dragica ŠTEH

Fotografije: Edo STRAH

DSC_0671 DSC_0679 DSC_0684 DSC_0688a DSC_0692 DSC_0694 DSC_0696 DSC_0699 DSC_0702 DSC_0707 DSC_0711 DSC_0717 DSC_0720 DSC_0723 DSC_0727 DSC_0728 DSC_0732 DSC_0736

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email