Zaključek družabnih srečanj na Gradišču

Župnijska karitas Šentvid pri Stični je v Lavričevi koči na Gradišču,  v torek, 14. 5. 2024, pripravila zaključek družabnih srečanj starejših od 60 let.

Preko leta smo se v Župnijskem domu v Šentvidu pri Stični srečevali enkrat mesečno. Na druženju smo igrali družabne igre, brali poezijo in prozo, molili, peli, obujali spomine in se pogovarjali o aktualnih dogodkih. Izdelovali smo adventne venčke. Ozaveščali smo, kako poskrbimo za varnost v prometu. V goste smo povabili »papirčkarice« iz Doba, ki so nam preskrbele ves potrebni material in nas naučile izdelovati rože iz papirja.

Pred prihajajočimi počitnicami smo imeli zaključek družabnih srečanj na Gradišču. Izpred Župnijskega doma v Šentvidu, smo tisti, ki lahko hodimo, na Gradišče odšli peš, ostali pa z avtomobili. Ob fotografiranju, smehu, pogovorih in sladkanju z dobrotami, je čas prijetnega druženja vse prehitro minil.

Družabna srečanja tkejo močne vezi med organizatorji in udeleženci. Pogrešali smo vse, ki so želeli, pa se niso mogli udeležiti druženja.

Veselimo se, da se bodo septembra  srečanja nadaljevala. Vabljeni ste tudi tisti, ki se doslej še niste opogumili in tudi tisti, ki boste potrebovali družbo.

 

Zapisala: Jožica Jevnikar

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email