ZAKONSKI JUBILANTI, 2015

11

V nedeljo, 15. 11. 2015, smo v naši župniji praznovali slovesnost zakonskih jubilantov. V cerkvi so nas pričakale lepo okrašene rezervirane klopi, ki pa so žal ostale napol prazne. Kot, da bi se malo bali pokazati, da sva pred 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 in več leti med naju povabila tudi Boga. In se tako popolnoma potopila v Ljubezen.

Vsak zakon je zgodba zase, edina in enkratna. Vanjo sva stopila z upanjem in sanjami, da nama bo vedno lepo in da bova vsako težavo z lahkoto preskočila. No, tudi zakonci pristanemo na realnih tleh. Kar se tiče preskakovanja vsakdanjih težav, z leti postanejo sklepi bolj okorni in ne gre več tako zlahka. Trud za vsakdanji kruh, bolezni, pomanjkanje časa …

Toda tu so besede: »V sreči in nesreči, v bolezni in zdravju …Ti bom stal(a) ob strani, te ljubil(a) in spoštoval(a).«

V nedeljo sva med naju še enkrat povabila Boga, se mu zahvalila za vse trenutke najinega skupnega življenja. Hvala Bogu, tudi lepih ni manjkalo.

Po maši smo bili deležni še pogostitve v župnijskem domu. Ob pecivu, vinu, soku in harmoniki smo obujali spomine.

Bog povrni gospodu župniku Izidorju, gospodu kaplanu Branku, Karitasovim ženam, harmonikarju, mladim pevcem in vsem ostalim. Nam zakoncem pa bodi še naprej Luč in Moč, da vztrajamo v svojem poslanstvu. Naj bomo vreden zgled, da se splača.

Zakonca

Fotografije: Monika PRIMC

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji (klikni).

 

Deli zgodbo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email